Mikayil Faye u dresu Barcelone

 FC BARCELONA
IGRAČ ZA BUDUĆNOST

Čudo iz Hrvatske oduševljava u Barceloni, smiješi mu se čak i prva momčad: ‘Drugačiji je od ostalih‘

Faye je u posljednje dvije utakmice zabio dva gola i dodatno potaknuo priče o svojem prodoru u prvu momčad
Piše: Vito TomasObjavljeno: 27. veljača 2024. 12:18

Mikayil Faye, mladić kojega je Andy Bara ljetos prodao iz Kustošije u Barcelonu za pet milijuna eura, nastavlja pokazivati da katalonski gigant nije slučajno istresao toliki novac. Iako još nije osjetio iskustvo prve momčadi, poput donedavnog mu suigrača Paua Cubarsija, Faye u drugoj momčadi Barcelone pruža sjajne predstave, ide okolnim, no sigurnim putem te se čini da je to trenutno najbolji put za razvoj 19-godišnjeg senegalskog stopera.

Faye je u posljednje dvije utakmice zabio dva pogotka i dodatno potaknuo priče o svojem prodoru u prvu momčad, jer već je i njegovim suigračima jasno da je prerastao tu kategoriju. U Barceloni zasigurno ozbiljno računaju na njega, odradio je pripreme i predsezonu s prvom momčadi, a činjenica da je Barca ove zime odbila devet milijuna eura od Lensa za njegove usluge govori da ga se ne planiraju olako riješiti.

Trener Barcelone B Rafael Márquez nakon nove pobjede i uvjerljive predstave Fayea pohvalio je stasitog stopera.

- Ima jedinstvene vrline koji ga čine drugačijim od ostalih. Ima veliki potencijal: brz je, snažan, dobro se kreće glavom, ima dobru lijevu nogu. U normalnim okolnostima ne možete naći toliko ljevonogih stopera, tako da morate nastaviti raditi na njemu.

Međutim, istaknuo je Márquez i jednu manu s kojom se Faye trenutno suočava u svojoj igri.

- Mislim da ima uvjete, ali možda mu treba malo više koncentracije. Ne opušta se u pojedinim trenucima utakmice. Ali, on je odličan profil na kojem treba nastaviti raditi i nadam se da će jednog dana dobiti priliku u prvom timu – zaključio je bivši meksički reprezentativac, ujedno i bivši igrač Barcelone.

Linker
18. ožujak 2024 04:12