Lani je naslov osvojila momčad Quattro Leones
 Damir Krajac / CROPIX
DRAMA DO SAMOGA KRAJA

ČUDO U DOMU SPORTOVA! VRATAR HIT-MOMČADI HNL-A KREIRAO SENZACIJU NA KUTIJI Dvorana pozdravlja junaka koji je na rijetko viđen način srušio favorita!

Ekipa Quattro Leones pobjednik je 48. izdanja Kutije šibica, najvećeg i najstarijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj koji se tradicionalno igra za vrijeme božićnih praznika u Zagrebu. U finalnom dvoboju dviju momčadi iz zagrebačkog kvarta Dubrava, autsajder Quattro Leones slavio je protiv puno iskusnije momčadi CB Doberman boljim izvođenjem sedmeraca s 2-1, uz bravurozne obrane vratara Gorice Kristijana Kahline.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 28. prosinac 2018. 21:07

S jedne strane stajala je momčad u koju je, po slobodnoj procjeni, uloženo oko 100 tisuća kuna. S druge je, pak, strane stajala kvartovska ekipa koja si je sama platila dresove i kotizaciju, a ujedno na niti jednom terminu nije bila već šest mjeseci. I upravo su ti "no name" klinci iz Dubrave natjerali preko dvije i pol tisuće gledatelja u "dvojci" Doma sportova da im skandira još dugo, dugo nakon finala...

Da, u jednoj od najvećih senzacija Kutije šibica, koju doista ne pamte niti oni koji, poput Dubravka Klementa, ovaj turnir iz prvog reda promatraju već 46 godina, u velikom finalu, Quattro Leones je nakon raspucavanja sedmeraca srušio favorizirani CB Dobberman i (2-0, 0-0) i okitio se naslovom najbolje malonogometne momčadi Hrvatske.

Bila je to sjajna utakmica; iako bez golova, prštalo je od energije i poteza koji su dizali dvoranu na noge, a onda na kraju, Kristijan Kahlina je nakon nekoliko čudesnih bravura tijekom dvoboja, obranio udarce sa sedam metara Darija Marinovića i Alena Fetića, dok su golovi njegovog brata Danijela Kahline i Marija Dučkića donijeli prvi naslov mladoj momčadi iz Dubrave.

- Ne znam kada ćemo ovo uopće osvjestiti, ali znam da smo odlučili respekt ostaviti na strani; odlučili smo dati sve i otići do kraja. Nevjerojatno iskustvo... - kazao je na kraju najbolji strijelac i igrač Kutije, 20-godišnji Martin Štroler.

No i uvertira velikom finalu bila je odlična. Prvo je, naime, u utakmici za treće mjesto seniora Dribbling sport bar WWIN kladionica zabila čak pet pogodaka, no na kraju je pobjednik bio - Big Bang Cammeo team. Jer, iako su preko Palića i Havojića vodili 2-0 na poluvremenu, Big Bang je preokrenuo s dva autogola Jugovića i Palića, a potom je regularni strijelac bio i Leko. Ipak, Šćrbec je u 33. sve vratio na početak, no u lutriji raspucavanja sedmeraca, više je živaca imao Big Bang.

Kasnije, pak, još jedna drama: u veteranskoj završnici, naime, favorizirani Promotionplay već je u 12. minuti imao 2-0 (autogol Klobučara, Guštin), međutim Restorani Gladne oči vođene najboljim igračem turnira Miljenkom Mumlekom u četiri minute, od 19. do 23. preokreću dvoboj (Mumlek 2, Gričar), a iako je do kraja viđen odlični nogomet, rezultat se nije promijenio, što je nahranilo dušu Gladnih očiju...

U međuvremenu su, konačno, djevojke iz ŽNMK MC Plus DC Grzela Futura Dental preko izvođenja sedmeraca nadjačale Stomatološki centar Flegar Splat, čime je inače legendarni Dinko Huskić objedinio nevjerojatni uspjeh: Kutiju je osvojio kao senior, veteran, a sada i u ženskoj konkurenciji...

Rezultati

Seniori, finale: Quattro Leones - CB Dobberman 2-1 (0-0); seniori, za treće mjesto: Big Bang Cammeo Team - Dribbling sport bar WWIN kladionica 8-7 (3-3); veterani, finale: Promotionplay - Restorani Gladne oči 2-3; turnir za žene, finale: Stomatološki centar Flegar Splat - ŽNMK MC Plus DC Grzela Futura Dental 4-5.

Najbolji strijelac seniorskog turnira: Martin Šroler (Quattro Leones)

Najbolji vratar seniorskog turnira: Kristijan Kahlina (Quattro Leones)

Najbolji igrač veteranskog turnira: Miljenko Mumlek (Restorani Gladne oči)

Najbolja igračica ženskog turnira: Ana Dujmović (ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura Dental)

Linker
12. travanj 2024 13:35