PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
OSUĐEN ZA SILOVANJE

Čuveni napadač Reala i Milana je utočište želio pronaći u Brazilu, ali nakon ovoga bi brzo mogao ‘iza rešetaka‘

Prema Žalbenom sudu Italije, pokazao je ‘poseban prezir prema žrtvi‘ i ‘brutalno ju ponizio‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. veljača 2023. 13:40

Legendarni brazilski napadač Robinho u siječnju prošle godine pravomoćno je osuđen za grupno silovanje počinjeno 2013. nad mladom Albankom koja je slavila rođendan u jednom klubu u Milanu. Budući da zakon Brazila ne dopušta izručenje svojih državljana, Robinho je još uvijek na slobodi iako kazna podrazumijeva devet godina zatvora, pa je talijansko pravosuđe odlučilo uzeti stvari u svoje ruke.

Naime, početkom prošle godine - kada je bivša zvijezda Real Madrida, Milana i Manchester Cityja osuđena za grupno silovanje s još petoricom prijatelja - Italija je zatražila njegovo izručenje i izdala međunarodni uhidbeni nalog. No, Brazil je odbio zahtjev, a ministar pravosuđa Flavio Dino izjavio je da bi "moglo doći do Robinovog izvršenja kazne u Brazilu", ali da će se ta opcija preispitati kada talijanski sudovi podnesu zahtjev.

image

Robinho u Milanu

MAURIZIO PARENTI/AFP/PROFIMEDIA Maurizio Parenti/Afp/Profimedia

I sada se to dogodilo, piše RMC. Talijansko pravosuđe zatražilo je da Robinho odsluži devetogodišnju zatvorsku kaznu u svojoj zemlji. No, stručnjaci navode da ovakvi procesi ponekad brzo završavaju, ali znali su trajati i nekoliko godina. Uz to, nogometaš će biti uhićen nađe li se u nekoj od zemalja s kojima je Italija potpisala sporazum o izručenju.

Bivši krilni napadač prvostupanjski je osuđen 2017., a zatim ponovno nakon žalbenog postupka tri godine kasnije. Posljednji put nastupio je 2020. godine kao igrač istanbulskog Bašakšehira, a u kolovozu je napustio Tursku da bi se vratio u Brazil.

image

Robinho u dresu Corinthiasa

NELSON ALMEIDA/AFP/PROFIMEDIA Nelson Almeida/Afp/Profimedia

Prema Žalbenom sudu Italije, Robinho je pokazao "poseban prezir prema žrtvi" i "brutalno ju ponizio". Nekadašnji reprezentativac Selecaa u društvu petorice sunarodnjaka natjerao je žrtvu na konzumaciju alkohola "sve dok ju nisu ostavili bez svijesti da se ne bi mogla braniti", a zatim su s istom imali "spolni odnos nekoliko puta za redom", prenosi RMC zaključke sudskog procesa.

Linker
25. travanj 2024 18:08