Krešimir Antolić
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Da mislim da se u Dinamu dogodio kriminal, odmah bih otišao! Zdravko? Nitko ga još nije demantirao...‘

U studiju Hanza Medije gostovao je Krešimir Antolić, istaknuti član Dinamove uprave.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 14. travanj 2021. 07:51

Dok se s nestrpljenjem iščekuje uzvratni susret četvrtfinala Europske lige između Villarreala i Dinama, u naš smo studio kao gosta SuperSportske Podcasta #32 doveli Krešimira Antolića. U upravi Dinama taj je nekadašnji povjerenik za sigurnost od 2013. godine, a kako je rekao, od tada do danas, napravljeni su fenomenalni rezultati.

- Nismo sutra bez šansi. Teret favorita sad je još više na leđima Villarreala. Istina, sad smo već navikli naše navijače da smo u Europi prisutni i u kasno proljeće, ja Dinamo ovdje vidim i za, recimo, pet godina - rekao je Antolić.

Uz njega u studiju je bio i Davorin Olivari, novinar Sportskih novosti. Bilo je priče o novom stadionu, o odnosu kluba i navijača, raznim strujanjima i kolebanjima unutar Dinamovog navijačkog puka, ali i o prodaji igrača u nadolazećem prijelaznom roku. Nezaobilazna tema je proces koji se vodi protiv Zdravka i Zorana Mamića, odnosno pravomoćne presude koje su donešene prije mjesec dana.

image
Krešimir Antolić, Patrik Mršnik i Davorin Olivari
HANZA MEDIA

- Da mislim da u Dinamu postoji kriminal, odmah bi otišao iz kluba, još i ranije. Kao čovjek koji je 17 godina radio u policiji i koji je, bez lažne skromnosti, jedan od prvih 20 ljudi u policijskom USKOK-u, mogu reći da je od početka 2015. godine prema braći Mamić u tijeku jedan postupak koji je duboko kontaminiran. Za mene osobno, ispod provođenja zakona nema ništa drugo. U civiliziranoj se državi presude provode, a ne komentiraju - kaže naš gost i odmah dodaje:

- No, kad se sad pogleda sve to skupa, Mamića nitko nije demantirao. Nitko nije rekao da laže ili izmišlja. Dakle, ako vidimo da je ova presuda posljedica kompromitiranog postupka, a to jest, onda ćemo tek vidjeti što će to u budućnosti donijeti. Ja mogu reći kao čovjek iz istražiteljske struke da tu postoji sedam, osam, deset elemenata koji duboko kompromitiraju cijeli postupak koji je doveo do ove presude.

Prijeti li Dinamu bankrot ukoliko ne postigne svoj sportski cilj ove sezone, tj. ako ne osvoji naslov prvaka?

- Ma ne, pa mi smo preozbiljan sustav da bi se takvo što dogodilo. Ali, da bismo tada morali reorganizirati neke stvari, to je točno. Možda će vas iznenaditi ovo što ću sada reći, ali u Dinamu ni danas dok razgovaramo, niti jedan igrač nije na prodaju - ustvrdio je Antolić.

Cijeli SuperSportske Podcast #32 s Krešimirom Antolićem pogledajte u nastavku:

Linker
26. travanj 2024 06:45