ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
SASVIM OTVORENI INTERVJU

‘Da sam bio poput Ronalda, izgorio bih. Volim jesti i popiti koju čašu, a dijeta je smeće‘

Belgijac se nakon umirovljenja osvrnuo na svoju karijeru i priznao da mu nije odgovaralo igrati do 40. godine
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 03. veljača 2024. 15:50

Eden Hazard dao je intervju za France Football gdje je otkrio mnoge stvari o svom odnosu prema nogometu i karijeri. Ponajprije se zadržao na vremenu provedenom u Real Madridu.

- Odlazak na trening bio je čak malo sra*e, mislim. Dođem, čak ni kopačke ne zavežem i kažem: Idemo naprijed i dobro je. Ako si dobar, pobjeđuješ, dobiješ bonuse i svi su sretni. Ali postoje dani kada nisi i onda si na meti kritike – započeo je Hazard.

Usporedio je Premier ligu sa La ligom u kojoj je, kako tvrdi, doživio najgori tretman od protivnika.

- U Premier ligi nije bilo tako loše, poštovali su igru i nisu pravili jako grube startove, ali u Španjolskoj su jako grubi, puno su okrutniji. Malo te nagaze i prave se da nisu to učinili namjerno – dodao je bivši reprezentativac Belgije.

Na pitanje je li mu razdoblje u Real Madridu bilo stresno nije dao konkretan odgovor.

- Ponekad je bilo stresa, vezanog uz utakmicu, uz emociju, ali ne zbog odgovornosti. Zapravo, bio sam više pod stresom prema kraju, kada sam manje igrao. Trebao sam igrati, trebao sam dokazati. Ne znam je li to bio stres. Tamo sam imao osjećaj da ću izgubiti loptu prije nego što je dobijem – rekao je Hazard.

Progovorio je i o igračima koji su ga najviše dojmili u nogometnom svijetu.

- Individualno, Messi je možda jedini. Uživao sam gledajući dok je bio u Barceloni, malo manje pred kraj, ali je i dalje najveći u povijesti. Bilo mu je nemoguće oduzeti loptu. Cristiano je veći igrač od mene, ali, čisto nogometno, ne mislim da je bio bolji od mene. U Realu uvijek imate najbolje, Benzema, Modrić, bili su u vrhu, kao i Kroos i De Bruyne, oni dišu nogomet – rekao je Belgijac.

Na česte usporedbe s igračima poput Cristiana Ronalda odgovorio je da mu se takva karijera ne bi svidjela.

- Ne bih to bio ja. Nakon treninga, uroniti u hladnu kupku sat vremena, ne. Ostavi me na miru s mojim prijateljima, idemo kući, kartati se, popiti koje pivo. Pa se dva sata igrati s djecom u vrtu, to mi je bio oporavak. Da sam bio poput Cristiana, ali i kao neki drugi nogometaši, izgorio bih. Nisam išao u teretanu svaka tri dana, nisam radio tri sata fizioterapije za oporavak. Bio sam lijena osoba – rekao je bivši igrač Real Madrida.

Osvrnuo se i na prehranu koju nije smatrao pretjerano važnom u karijeri.

- Neću reći da sam zloupotrebljavao hranu ali nisam tome pridavao toliku pažnju. Nisam ni išao u McDonald‘s svaki dan, ali ne možeš trajati šesnaest godina kao profesionalac na taj način. Nisam tome pridavao nikakav značaj. Volim jesti s prijateljima i popiti koju čašu. Događalo mi se dan prije utakmice, da svašta pojedem kod kuće. Dijeta je smeće, beskorisna je. Ustvari, dobra je ako želiš igrati do 40. Znao sam da ja neću biti jedan od tih – zaključio je Hazard.

Linker
30. travanj 2024 19:00