Jarni i Mirković
 SCREENSHOT
EKSPLOZIVNI INTERVJU

‘Da sam mogao, likvidirao bih Jarnija‘ Srbin otkrio nepoznate detalje čuvenog okršaja na Maksimiru

‘Ta utamica me uvijek asocira na plasaman na Euro, ali i detalj koji je sve mogao zakompliciati‘
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2021. 14:25

Bivši nogometaš Partizana i reprezentativac Srbije, Albert Nađ bio je sudionik brojnih značajnih utakmica za naše susjede, ali jedna se svakako ističe. Okršaj SR Jugoslavije protiv Hrvatske 1999. godine u Zagrebu pamti se i dan danas, a posebno jedan detalj. Bila je to utakmica u kojoj su jedna i druga momčad tražile vizu za Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj 2000. godine.

Derbi utakmicu prepunu tenzija obilježila je situacija o kojoj se još uvijek priča, a to je 'nesmotrenost' Zorana 'Bate' Mirkovića.

- Ta utamica me uvijek asocira na plasaman na Euro, ali i detalj koji je sve mogao zakompliciati. Tu mislim na onah čuveni 'okršaj' između Mirkovića i Roberta Jarnija. On je tada ispao heroj, ali pitanje bi bilo što bi se dogodilo da se nismo plasirali na Euro - rekao je Nađ, pa nastavio:

- Moram priznati da smo po dolasku u Zagreb imali maksimalno osiguranje. Imao sam dojam da nam tamo ne može 'pasti niti dlaka s glave'.

Kada je u pitanju situacija s Batom Mirkovićem Nađ kaže:

- Kada sam vidio da će mu sudac pokazati žuti karton odmah sam se okrenuo prema Jarniju. Da sam mogao u tom bih ga trenutku 'likvidirao'. Sreća da sudac nije vidio koliko sam bio ljut i agresivan.

Nađ ističe kako su se strasti nakon utakmice vrlo brzo smirile.

- Dan kasnije smo se susreli na aerodromu. Čim smo se ugledali iz daleka, počeli smo se smijati. Onda je počela prijateljska priča, to je sve normalno, van terena smo prijatelji, dok smo na terenu maksimalni profesionalci.

Linker
24. travanj 2024 02:10