Mino Raiola
 SCREENSHOT: YOUTUBE
OŠTRA KRITIKA

‘Da to uvedemo u nogomet? Ovo je kapitalistički svijet, a ako mu se ne sviđa, nek ide u Sjevernu Koreju!‘

Mino Raiola, najpoznatiji svjetski nogometni menadžer poslao je jasnu poruku predsjedniku FIFA-e.
Piše: HINAObjavljeno: 28. studeni 2020. 08:17

Poznati nogometni menadžer Mino Raiola oštro se usprotivio ideji predsjednika FIFA-e Giannija Infantina da se u nogomet uvede ograničenje igračkih plaća, tzv. "salary cap", objavili su talijanski mediji.

"Živimo u kapitalističkom svijetu, a Gianni Infantino bi želio da postanemo Sjeverna Koreja. Ako želi, neka ide u živjeti u Sjevernu Koreju, ali ja neću", kazao je Raiola na Svjetskom nogometnom samitu koji završava u petak.

"Kako možete limitirati talent. Treba li staviti 'salary cap' na djela Leonarda Da Vincija ili Rembrandta. Zašto ga ne bi imali za glumce, novinare, umjetnike", kazao Raiola, i dodao: "Nogometno tržište više ne funkcionira kako bi to FIFA željela, jer sada igrači imaju zadnju riječ. Ako ćemo uvoditi 'salary cap' u nogometu, onda ga uvedite na svim razinama. Ograničite plaće klupskih direktora, cijene ulaznica i iznose nogometnih transfera".

Mino Raiola spada među najutjecajnije nogometne menadžere na svijetu te zastupa igračke zvijezde kao što su Zlatan Ibrahimović (AC Milan), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Paul Pogba (Manchester United), Gianluigi Donnarumma (AC Milan).

Linker
18. travanj 2024 18:19