AFP
SPRDANJE S PRVACIMA

DAJ PET! Van Gaal u šoku: 'Ne, ovo nisam očekivao... Odigrali smo nevjerojatno!'

Odigrali smo fantastičnih 90 minuta. Bravo za cijelu momčad. Nemam ništa više dodati - rekao je Van Persie
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. lipanj 2014. 10:57

Potišten je bio Del Bosque nakon poraza koji boli i peče. Petica od Nizozemaca još mu je zvonila u glavi dok je na travnjaku u Salvadoru pružao izjave španjolskim medijima.

- Što reći nakon ovakvog poraza, jednostavno, to je sport. Moramo prihvatiti ovo što se dogodilo. Nizozemci su odigrali fanstastično u drugom poluvremenu, a mi smo napravili brojne pogreške i to nas je koštalo. Bili smo mekani u obrani, nismo uopće znali kako se obraniti. Imali smo veliku šansu Davida Silve za 2:0, ali u jednoj minuti okrenula se utakmica - kazao je Del Bosque i dodao :

- Svjestan sam da je ovo delikatan trenutak. Čestitam Nizozemcima. Bili su bolji, mi smo bili loši. Ali, to tako izgleda i zbog velike igre Robbena i Van Persia.

Kako gledate na sljedeću utakmicu, kakvu reakciju igrača očekujete protiv Čilea ?

- Nizozemska je prošlost, igrači se moraju psihički vratiti za sljedeću utakmicu. Moramo učiniti sve da pobijedimo Čile. Pravi sportaši se nikada ne predaju - naglasio je Del Bosque.

Nije Del Bosque želio kritizirati nijednog pojedinca, pa ni Casillasa. Jer jedan čovjek ne čini momčad, drži Del Bosque.

- Ovo nije poraz jednog igrača, nego kompletne momčadi, zato nije vrijeme za bacanje krivice na Casillasa. Primili smo pet zgoditaka radi naših pogrešaka i u tome je kompletna momčad sudjelovala.

Kako je Španjolska tako silno psihički pala nakon drugog pogotka ?

- To su neke neobjašnjive stvari. Kako je Nizozemce uzela euforija, a nas depresija nakon tog zgoditka. Pitanje na koje će se tražiti odgovor još neko vrijeme. Ali ponavljam, moramo ići naprijed. Gledati samo na sljedeću utakmicu. Bit će vremena za razgovor, a sada ne smijemo potonuti. Mi smo reprezentacija velikih profesionalaca i vratit ćemo se pozitivnom reakcijom nakon ovog poraza - zaključio je Del Bosque.

Što kažu španjolski reprezentativci nakon "mundijalskog poniženja" kako su to već sinoć titulirali španjolski mediji.

- Rezultat sve govori, trebamo analizirat što nam se dogodilo. Nizozemci nam ništa nisu ostavili u drugom poluvremenu. Nismo imali reakciju kada su Nizozemci poveli. Ali, što da kažem nego da moramo jednostavno biti puno bolji protiv Čilea. Detalji uvijek odlučuju utakmicu, a mi smo svoju prilike protiv Nizozemske propustili u prvom poluvremenu. U konačnici smo napravili velikio korak unatrag, korak koji nitko nije očekivao. Ali, ako pobijedimo u dvije sljedeće utakmice sve će se zaboraviti. Do Čilea imamo pet dana za pripremu - kazao je Iniesta.

S druge strane, u svlačionici Oranja sreći nema kraj. Robbin Van Persie izabran je po FIFA-i za igrača utakmice. Dvostruki strijelac nije skrivao oduševljenje.

- Odigrali smo fantastičnih 90 minuta. Bravo za cijelu momčad. Nemam ništa više dodati - rekao je Van Persie, dok je njegov izbornik Van Gaal još bio u šoku:

- Ne, ovo nisam očekivao. Zabiti pet golova jednoj Španjolskoj je nevjerojatno, a sve ovo mogu zahvaliti mojim igračima koji su vjerovali u u sebe...

Linker
19. svibanj 2024 23:25