Paul Gilham/Getty Images
DOKLE IDE - IDE

Dajte lovu, a napadača gratis: Manchester United ima plan - iscjediti realovce do kraja!

Casillas je nakon dugih 16 godina na izlaznim vratima 'kraljevskog kluba', a to ujedno znači i alarm u uredu predsjednika Pereza s obzirom da bi ostao samo na Navasu
Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 11. lipanj 2015. 13:04

Već duže vrijeme spominje se dolazak Davida De Gee u Real Madrid , ali u Unitedu se ne žele tek tako odreći svog prvog vratara. Naime, Iker Casillas je nakon dugih 16 godina na izlaznim vratima 'kraljevskog kluba' i to dvije godine prije isteka ugovora, a to ujedno znači i alarm u uredu predsjednika Pereza s obzirom da bi ostao samo na Keyloru Navasu koji se nije pretjerano dokazao otkako je stigao iz Levantea.

Kapetan i simbol Reala i Španjolske u klubu je od svoje devete godine, a prvi veći problemi počeli su 2013. kada se ozlijedio, a tadašnji trener Jose Mourinho iz Seville je doveo Diega Lópeza koji se potom učvrstio kao prvi čuvar mreže u prvenstvu dok je Casillas priliku dobivao u Ligi prvaka i Kupu.

S druge strane, prva želja 'kraljevskog kluba', David De Gea je također madridsko dijete koji je u Realovom gradskom rivalu, Atleticu prošao školu nogometa i bio bi idealna zamjena za 'odbjeglog' Casillasa. Ipak, u Unitedu se ne žele zadovoljiti samo novčanom naknadom već kao dio transfera žele i prvog napadača Madriđana, Karima Benzemu.

Takav scenarij i nije tako nemoguć s obzirom da je Benzema postigao 'samo' 15 pogodaka u prvenstvu, a nosi titulu prve špice. Novi trener Rafa Benitez već je ranije istaknuo kako će biti nekih promjena u momčadi u nadolazećoj sezoni u kojoj bi Ronaldu dao Benzeminu ulogu čime bi Francuz u tom slučaju postao 'prekobrojan' u vrhu napada i samim time bio sve bliže transfer listi.

Manchester Unitedu također ne cvjetaju ruže kada su topnici u pitanju. 'Veliko pojačanje' Falcao je postigao samo četiri pogotka, Robin van Persie 12, a Wayne Rooney koji je pod palicom Louisa Van Gaala promoviran u srednjeg veznog, sezonu je završio na 14 pogodaka što ga čini najboljim strijelcem 'crvenih vragova'.

Iako ove sezone nije impresionirao u Realu, teško je za vjerovati kako će se Madriđani samo tako odreći Francuza jer bi u tom slučaju ostali bez ijednog klasičnog napadača. Ronaldo, Bale i Jesé mogu odraditi posao špice, ali niti jednom od tih igrača sam vrh napada nije prirodna pozicija. Također valja napomenuti kako je budućnost Meksikanca Chicharita u Madridu pod upitnikom s obzirom da je istekla njegova jednogodišnja posudba iz Uniteda. Ipak, ljetni shopping u Europi tek kreće i moguće je očekivati svakakva iznenađenja, pa tako i Real bez napadača iduće sezone.

Linker
22. rujan 2024 05:22