RONALD GORSIC Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Dalić otkrio loše vijesti o Brozoviću i tko ga je oduševio: ‘Sve kritike prema meni dolazile su odatle...‘

‘Mi želimo da svi igraju, da svi budu aktivni, da su svi ‘unutra‘, jer to onda pokazuje pozitivan duh momčadi‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2022. 23:33

Hrvatski nogometaši plasirali su se na Final Four Lige nacija nakon što su na bečkome stadionu Ernst Happel svladali Austriju s 3:1 te su ostali na vrhu ljestvice skupine 1, premda je i Danska u zadnjem kolu pobijedila Francusku.

image
RONALD GORSIC Cropix

Izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na ovu velebnu pobjedu:

"Bila je ova utakmica teža od svih očekivanja. Nakon brza dva pogotka dogodila se velika borba. Austrijanci su nam stvarali dosta problema, ali igrači su uložili maksimalnu energiju i trud. I svaka im čast na tome, kao i na čak 25.000 naših navijača koji su nas ovdje pratili. Nema većeg ponosa od toga. Dansku nismo ni spominjali, ni njihovo vodstvo. Bilo je važno da se mi drugačije postavimo. Spustili smo loptu, uspostavili kontrolu, počeli smo stvarati prigode, opustili se i to je bila prava Hrvatska“, rekao je Dalić te se dotaknuo ozljede Marcela Brozovića.

"Izgleda da je zadnja loža istegnuta. To je sigurno tri do četiri tjedna mirovanja, ali nadam se da će za Svjetsko prvenstvo biti sve u redu. Osjetilo se kada je izašao, puno je njegove trke i borbe u veznome redu pa je patila i obrana".

Izbornik tvrdi da rezultat Danske i Francuske nije bio tema u hrvatskoj svlačionici na poluvremenu. Danci su u tom trenutku vodili 2:0 i imali plasman na Final Four.

"Ja sam u pauzi poluvremena samo u prolazu čuo rezultat Danske, nije me toliko zanimalo. Orijentirao sam se na kontrolu igre, stvorili smo napokon neke prilike nakon poluvremena pa je došao i gol. Treba reći da je u posljednjih 15 utakmica Hrvatska izgubila samo jednu (u Osijeku od Austrije), samo jednu - ja sam prezadovoljan! Imamo zaista sjajnu momčadi i tu će detalji presuditi", rekao je izbornik pa posebno prokomentirao igru jednog igrača.

"Gledajte, mene je Stanišić oduševio, odigrao je zaista odlično... Imamo široki izbor igrača, puno podjednakih igrača te je to velika stvar u ovom trenutku. Stvarno detalji odlučuju o tome tko će igrati. Ovisi i tko nam je suparnik. Ali, dečki igraju sjajno i kada imaš takvu momčad, u kojoj svi jednako dišu, onda je to dobro. Da, ta Liga nacija mi je bila frustrirajuća dosad. Sve kritike koje sam dobio i mi kao momčad bilo je vezano za Ligu nacija i prijašnje utakmice protiv Francuske, Engleske, Španjolske i Portugala. Evo, sada smo se vratiti i sretan sam. No, nema euforije, kao što nema ni tragedije. Te dvije stvari ionako uvijek vode u krivom smjeru. Idemo se sada spremiti za Svjetsko prvenstvo“, zaključio Dalić.

Linker
02. ožujak 2024 01:51