VI-Images via Getty Images
'NOGOMET JE POBIJEDIO!'

DALIĆ ZA SN KOMENTIRAO POVIJESNI USPJEH MODRIĆA I OTKRIO ŠTO OD NJEGA OČEKUJE 'Ponovno smo glavna vijest u svijetu zahvaljujući Luki i nogometašima'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. prosinac 2018. 21:12

Hrvatski kapetan Luka Modrić osvojio je prestižnu nagradu Zlatna lopta koju dodjeljuje ugledni francuski časopis France Football i time ispisao blistave stranice hrvatske nogometne povijesti.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić pratio je priredbu doma na televiziji, pa nam je prokomentirao:

- Cijela je Hrvatska ponosna i sretna s ovim što smo doživjeli. Luki svaka čast, najbolji je, zaslužio je, jedini je igrač u povijesti koji je osvojio sve te prestižne trofeje u jednoj godini. Francuzi su se potrudili da sve bude spektakularno, lijepo je bilo vidjeti reakcije Lukinih roditelja i predsjednice. Za Hrvatsku je ovo sjajno. Ponovno smo glavna vijest u svijetu, zahvaljujući Luki i nogometašima. Godina je dobila šlag.

Zlatna lopta zbog tradicije i imena ima posebnu aromu.

- Da nije bilo te Zlatne lopte nedostajalo bi nešto u Lukinoj godini. Svaka čast Francuzima, i France Footballu, ipak se to događa u Francuskoj, njihova je reprezentacija prvak svijeta, tu su bili Griezmann i Mbappe. Pokazali su da je nogomet pravedan, da je nogomet pobijedio. Nagradu je zaista dobio najbolji. Reprezentacija mu je došla kao završni pečat na igre u Realu.

Što izbornik dalje očekuje od Modrića?

- Veliki je profesionalac i igrač, u svakoj utakmici i na svakom treningu dat će sve najbolje i ne sumnjam da će u sljedećoj godini ponoviti sve što je igrački davao do sada. Za njega nema izgubljene lopte, izgubljenog treninga i utakmice, to je njegova kvaliteta, s takvim je osobinama i postao to što je postao.

Linker
06. svibanj 2024 20:14