TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
CILJ - IGRANJE NA SP-U

Dalićev adut iz sjene: ‘Imam se čemu nadati nastavim li ovako... Pa i Modrić je tek s 34 dobio Zlatnu loptu‘

Hrvatski golgeter na preliminarnom je Dalićevu popisu, a potajno je odavno maštao o Vatrenima
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. studeni 2022. 19:20

Antonio Čolak dobio je priznanje za izvrsne ovosezonske partije u dresu Rangersa. Hrvatski centarfor proglašen je najboljim igračem škotskog Premiershipa za rujan i listopad, povodom čega je održao konferenciju za medije.

Nešto malo govorio je o škotskom prvenstvu, a onda je razgovor otišao u skroz drugom smjeru i glavna tema postalo je Svjetsko prvenstvo u Katru.

- Moram zahvaliti ekipi i stručnom stožeru koji su mi pomogli da dođem do ove nagrade. Puno mi to znači i motivira me da se još više trudim - kazao je Čolak, koji je u razdoblju od protekla dva mjeseca zabio sedam ligaških pogodaka u toliko nastupa.

Znamo da je Zlatko Dalić na preliminarni popis postavio ime frontmena Rangersa, a Čolak je otkrio da je o nastupu na Mundijalu potajno razmišljao još dok nije postao jedna od glavnih tema škotskih naslovnica.

image
STUART WALLACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stuart Wallace/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Bio mi je to veliki cilj i prije nego što sam došao u Rangers. Znao sam da se imam čemu nadati budem li dobro igrao. Sada je taj cilj stvarno blizu, za mene bi bio ostvarenje sna, ali izbornik Dalić odlučit će što je najbolje za Hrvatsku. Predstavljati svoju zemlju na tako velikom turniru jedno je od najvećih ostvarenja jednog nogometaša. Kao mladić sam imao nekoliko ciljeva: igrati Ligu prvaka, igrati za reprezentaciju i igrati na velikom turniru - rekao je.

Naš napadač, koji je upisao tri nastupa za ‘Vatrene‘, ne misli da mu je Katar posljednja šansa za SP.

- Nogomet ispisuje lijepe priče. I Dado Pršo je s 29 godina odigrao prvu utakmicu za reprezentaciju, tako da ne postavljam nikakve granice. Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu s 34 godine. Bitno je biti pozitivan i marljivo raditi. Svojoj zaručnici kažem da se osjećam kao da imam 22 godine - prisjetio se 29-godišnjak velikih hrvatskih imena, a onda govorio o kompletnoj grupi ‘Vatrenih‘:

- Mislim da je ekipa sposobna daleko dogurati. Vidite kako Modrić, Kovačić i Brozović zajedno drže momčad, važno je imati tim koji se poznaje dugo vremena. Modrić? Svaka njegova utakmica je nevjerojatna, zadovoljstvo je učiti od takvih igrača.

Linker
24. travanj 2024 22:32