ODD ANDERSEN Afp
TEŠKA ISPOVIJEST

Dalićev veliki rival na Euru progovorio o mučnoj životnoj nesreći: ‘Bio mi je sve, dugo sam patio...‘

‘Igrao je nogomet i primijetio je kako sam prilično dobar i zbog toga je bio sretan. Uvijek bi me štitio i tjerao da napredujem‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. prosinac 2023. 16:05

Talijanski izbornik Luciano Spalletti u razgovoru za Corriere della Sera dotakao se i bolnih tema. A ona koja mu najteže pada je smrt sedam godine starijeg brata Marcella koji je preminuo 2019.

- Bio mi je sve. I više od toga... Igrao je nogomet i primijetio je kako sam prilično dobar i zbog toga je bio sretan. Uvijek bi me štitio i tjerao da napredujem. Napustio nas je prije mnogo godina zbog raka. Jako sam patio zbog toga - otkrio je talijanski izbornik.

Marcella je prije toga spomenuo samo jednom, u večeri slavlja nakon što je s Napolijem osvojio naslov prvaka.

- Ovo je za moju kćer Matilde, obitelji koja je uvijek tu da me gura. Svim mojim prijateljima, mom bratu Marcellu - kazao je tada Lucioano Spalletti nakon čega se u suzama okrenuo od kamera.

Marcello Spalletti preminuo je u 66. godini 28. svibnja 2019. nakon borbe s rakom. Sedam godina mlađi Luciano je tada vodio Inter, no svakog je dana nakon treninga odlazio do brata kako bi bio s njim do samog kraja.

"Luciano i Marcello bili su vrlo bliski, zapravo nerazdvojni. Marcello je uvijek bio temeljna referentna točka u Lucianovom životu, u mladosti kao i u odrasloj dobi," svojedobno je odnos braće Spalletti opisala Gazzetta dello Sport.

Spalletti je otkrio i kako mu je titula s Napolijem bila najbolji događaj u karijeri.

- Ostavio sam srce u Napulju. Ljubav koju smo davali jedno drugom je nezamisliva. Prvi put otkad sam trener osjećao sam se dijelom zajednice. Bio sam sretan jer sam mogao dotaknuti sreću igrača i navijača. Jedna od najboljih stvari koje su mi se mogle dogoditi u životu. Napoli i ja smo više od 30 godina razmišljali o tome da idemo na isto mjesto, na isto putovanje. Dolazimo na svijet sa samo jednim krilom i ne možemo visoko letjeti ako ne pronađemo nekoga tko nas upotpunjuje. Napoli je bio moje drugo krilo i zauvijek ću im biti zahvalan na tome - kazao je.

Linker
04. svibanj 2024 08:22