Valdas Dambrauskas

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
BIJELI U KRANJČEVIĆEVOJ

Dambrauskas najavio vruće gostovanje u Kupu: ‘Tri utakmice smo se zagrijavali, sada idemo ozbiljno...‘

Trener Hajduka dao je izjavu uoči novog nastupa svoje momčadi, odnosno novog gostovanja u Kupu.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. studeni 2021. 14:38

Trener Bijelih, Valdas Dambrauskas kroz nekoliko rečenica najavio je sutrašnju utakmicu četvrtfinala Kupa s Lokomotivom u Zagrebu.

- Teška utakmica, nakon tri dvoboja zagrijavanja idemo u ozbiljan posao - slikovito je poručio strateg Bijelih i nastavio:

- Kup utakmice su uvijek posebne, u prvenstvu imate loše razdoblje, možete zaostatak hvatati kasnije, ali u Kupu nemate tu prigodu. Sasvim je drukčije natjecanje. Nemate pravo na pogrešku, već morate biti mentalno spremni. Pokušavamo to raditi, naprav iti potpuni oporavak od prošle utakmice i spremiti za sljedeću sa Lokomotivom. Vremenski uvjeti nisu nam u tome pomogli, ali imali smo ipak dovoljno vremena za analize kako bi nastavili naš proces izgradnje igre i momčadi kakvu želimo. Zato u Zagreb idemo u dobrom raspoloženju.

Nekoliko riječi o Lokomotivi, imali su Zagrepčani kvalitetnih izdanja ove sezone. Istini za volju, izgubili su zadnju utakmicu, ali u dobroj su formi.

- Vrlo zanimljiva momčad sa također zanimljivim mladim igračima. Još je važnije naglasiti da u svbakoj utakmici iskazuju snažan karakter. Pobijedili su i Rijeku i Dinamo ove sezone, zbog toga ne postoji nijedan razloga da bi podcijenili Lokomotivu u bilokojem segmentu.

Ima li promjena na popisu ozljeđenih?

- Nema većih promjena, još čekamo na Diamantakosa i Kačaniklića, a Vuković je počeo trenirati sa prvom momčadi i to je jako dobra vijest.

Jeste li spremni na sve scenarije Kupa s obzirom da se pobjednik može odlučivati i nakon 90 minuta igre?

- Igra se 120 minuta, spremni smo na Kup utakmicu. Ako ne uspijemo u 90 minuta, poklušat ćemo u produžecima, ako ne ide kroz produžetke, spremni smo i na jedanaestarce. Najvažnije je biti koncentriran na ono što smo radili u pripremi utakmice i rezultat će doći - zaključio je Dambrauskas.

Linker
25. travanj 2024 06:56