Damir Mišković
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

Damir Mišković u studiju SN: ‘Evo u kakvim sam zapravo odnosima s Mamićem! Bjelica? Bio je neugodan...‘

Jedan od čelnih ljudi hrvatskog nogometa gost je novog izdanja našeg SuperSportske podcasta
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 10. ožujak 2021. 08:02

Predsjednik riječkog prvoligaša i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Mišković bio je gost u našem SuperSportske podcastu. U nešto više od sat vremena s Miškovićem smo prošli čitav niz tema usko vezanih uz HNL, odnose unutar hrvatskog nogometa, ali i Rijeku koju uspješno vodi još od 2012. godine.

- Napravili smo puno uspjeha, fantastičan kamp i stadion, a to uopće nije bilo u planu. Trebali smo, takva je bila prvotna ideja, da u klubu ostanemo svega tri godine, da ga stabiliziramo i vratimo u ruke Gradu Rijeci. Ali, počeli su dolaziti rezultati. Onaj Stuttgart je puno toga promijenio, tako smo ostali još tri godine, a onda sam i preuzeo klub... - rekao je Mišković.

image
Damir Mišković, Patrik Mršnik i Robert Šola
HANZA MEDIA

Jedna od glavnih tema podcasta bilo je suđenje u HNL-u oko kojega se podiže dosta prašine, još od uvođenja VAR-a. Poseban 'pečat' sudačkoj organizaciji dao je upravo Mišković nedavniom smjenjivanjem kompletne sudačke komisije. Upitali smo stoga predsjednika Rijeke što misli o izjavama Nenada Bjelice s kojim je usko surađivao za vrijeme obnašanja funkcija u aktualnom talijanskom prvoligašu Speziji.

- Fantastičan trener, fokusiran je na posao, naravno, malo je i nervozan, ali to je dio sporta. Ne bih se puno osvrtao na neke njegove izjave u afektu, ali bio je neugodan tijekom našeg zadnjeg gostovanja u Osijeku. Malo je... Ja to osobno ne volim, ali netko funkcionira na takav način.

U kakvim je odnosima sa Zdravkom Mamićem?

- Čujemo se, tu i tamo. Ne vidim problem u tome da se netko s nekim čuje. Nije to često, ali da, čujemo se. Čestitam im na ovim velikim europskim pobjedama, stvarno su jaki. Da vam kažem nešto, Dinamo zaista svojim uspjesima hrani naš nogomet. Što je god Dinamo bolje prolazio u Europi, hrvatski su klubovi dobivali više novca. Otkako sam ja u Rijeci, nitko nije odbio tih 400-500 tisuća eura... - veli Mišković.

Uz Damira Miškovića u studiju Hanza Medije bili su i Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti te Patrik Mršnik, novinar na portalu SN u ulozi voditelja.

Cijeli podcast SuperSportske #27 s Damirom Miškovićem pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
26. travanj 2024 02:34