Twitter
NAVIJANJE U DOBA KORONE

DANCI OSMISLILI REVOLUCIONARAN NAČIN ZA PRAĆENJE SVOG OMILJENOG NOGOMETNOG KLUBA! Neće biti gledatelja, ali ovako će moći navijati deset tisuća ljudi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2020. 20:11

Mnogi klubovi strahuju od toga da će se njihovi financijski gubitci nastaviti i onoga trenutka kada se nogomet vrati u normalno stanje, odnosno kada se utakmice krenu igrati. Naravno, tome bi moglo biti tako zbog situacije u kojoj se još neko vrijeme utakmice moraju igrati pred praznim gledalištima.

Epidemiološka situacija neće biti potpuno čista još mjesecima, neki govore i do godine dana pa bi svaka pojava gledateljstva na tribinama sportskih borilišta mogla istu dodatno pokvariti. Talijani su primjerice već najavili da do kraja 2020. neće puštati publiku na terene, a slično vjerojatno čeka i ostale europske zemlje, napose one u kojima je korona ostavila traga.

Međutim, danski nogometni prvoligaš Midtjylland pokušat će doskočiti tom problemu i dovesti navijače - pred stadion. Neće se raditi o njihovom klasičnom dolasku i navijanju "na nogama", koje bi također bilo jednako loše kao i da su na tribinama, već se radi na revolucionarnoj ideji.

Planiraju dopustiti dolazak dvije tisuće automobila u 'drive-in' načinu gledanja utakmica i na taj način bi utakmice oko stadiona na velikim ekranima moglo gledati gotovo deset tisuća navijača.

Naravno, izlazak iz automobila ne bi bio dopušten, a gledateljima bi barem na neki način bilo dopušteno osjetiti atmosferu sa stadiona.

Linker
27. travanj 2024 04:19