RONALD GORSIC Cropix
HUNS

Dario Šimić odstupio, Mario Jurić novi predsjednik Sindikata nogometaša

Odlazim ponosan zbog svega što smo napravili u 13 godina. Odlazim i miran, HUNS ostaje u pravim rukama
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. svibanj 2023. 12:07

Dario Šimić više nije predsjednik Hrvatske udruge "Nogometni sindikat". Sukladno članku 34. stavka 3. Statuta HUNS-a, a zbog izbora u Upravu GNK Dinamo Zagreb, Šimić je prestao obnašati funkciju na kojoj je bio dugo godina, odnosno od prvog dana osnivanja HUNS-a.

HUNS je održao Izvanrednu Skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je Mario Jurić, dosadašnji glavni tajnik. Delegati Skupštine su za glavnog tajnika izabrali Ivicu Landeku, jednog od osnivača HUNS-a i zamjenika predsjednika.

- Odlazim ponosan zbog svega što smo napravili u prethodnih gotovo 13 godina. Kad smo osnivali Udrugu na arbitražnim sudovima bilo je na stotine slučajeva igrača koji su imali potraživanja prema klubovima. Kaos... Danas nema niti jednog slučaja. Također odlazim i miran jer znam da HUNS ostaje u najboljim mogućim rukama Marija Jurića i njegovih suradnika - kazao je Dario Šimić.

Mario Jurić je pak jasno poručio:
- HUNS-ov put se zna, vrlo je jasno postavljen još prije 13 godina. Nastavljamo raditi s istim ciljevima, s idejom da i u budućnosti brojni uspješni projekti budu ti koji će govoriti o našem radu. (rš)

Linker
23. travanj 2024 15:13