NOGOMETNI MERCATO

David Villa blizu Tottenhama, Spahić iz Seville u Bayer Leverkusen

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2013. 14:14

Spahić iz Seville u Bayer Leverkusen

Kapetan nogometne reprezentacije BiH Emir Spahić (32) prešao je iz Seville u Bayer Leverkusen s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Transfer su potvrdila oba kluba, ali pritom su financijski detalji dogovora ostali neotkriveni. Spahić je ugovor s Andalužanima imao do ljeta sljedeće godine, a drugu je polovicu prošle sezone proveo na posudbi u ruskom Anžiju.

Rođeni Dubrovčanin Spahić karijeru je počeo u NK Zagrebu nakon kojeg je igrao za Šinik iz Jaroslavlja, moskovske klubove Torpedo i Lokomotiv, te Montpellier iz kojeg je prije dvije godine prešao u Sevillu. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je skupio 65 nastupa i postigao tri pogotka.

- U Spahiću smo dobili središnjeg braniča s velikim međunarodnim iskustvom. Već nam je godinama dobro poznat, ali ranije transfer nije bio moguć. Sada nam se ukazala prilika, a njegov je dolazak idealno rješenje za nas - naglasio je predsjednik Bayera Wolfgang Holzhäuser.

Tottenham stoji prvi u redu s 20 milijuna eura za Buraka Yilmaza

Prema pisanju turskog dnevnog lista Aksama, engleski nogometni klub Tottenham sprema ponudu vrijednu 20 milijuna eura za napadača Buraka Yilmaza, napadača aktualnog prvaka Turske Galatasaraya.

Yilmaz je u prošloj sezoni u 30 utakmica turskog prvenstva postigao 24 pogotka, dok je u Ligi prvaka u devet nastupa osam puta tresao protivničku mrežu. Svojim je izvedbama očito privukao interes mnogih klubova, između ostalog i Tottenhama, koji je spreman izdvojiti i do 20 milijuna eura.

Aktualna tržišna vrijednog Yilmaza iznosi 18 milijuna, a osim Tottenhama očekuje se da će se u borbu za sjajnog strijelca uključiti i Fiorentine, te Atletico Madrid.

David Villa vrlo blizu Tottenhama

Prema tvrdnji eminentnog nogometnog poratala Goal.com, španjolski reprezentativac David Villa nadomak je odlaska iz Barcelone, te potpisa za engleski klub Tottenham...

Španjolac je navodno postigao dogovor o uvjetima suradnje sa "spursima", te je jako zainteresiran da na zalasku karijere (31 godina) zaigra na Otoku. Predstavnici Tottenhama bili su još prošloga tjedna u Brazilu, gdje Španjolska nastupa na Kupu konfederacija, te su se sastali s Villom, te pritom sve dogovorili vezano za transfer brazilskog veznjaka Paulinha iz Corinthiansa.

Barcelona trenutno traži 14 milijuna eura za svog napadača, dok Tottenham tu odštetu pokušava spustiti za barem dva milijuna. Aktualni Villin ugovor s Barcelonom vrijedi do ljeta 2014. godine.

Villa je uoči početka Kupa konfederacija izjavio da će po završetku istog odlučiti o tome gdje će nastaviti svoju karijeru.

Swansea doveo Amata iz Espanyola

Engleski nogometni prvoligaš Swansea kompletirao je transfer centralnog španjolskog braniča Jordija Amata (21) iz Espanyola uz odštetu od 2.5 milijuna funti...

Amat je bio na radaru Swanseajevog trenera Michaela Laudrupa već neko vrijeme, a sada je transfer realiziran i igrač je potpisao četverogodišnji ugovor.

Espanyolu se Amat priključio kao sedmogodišnjak, za prvu je momčad debitirao kao 17-godišnjak, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Rayo Vallecanu. Riječ je o igraču koji je nastupao za sve uzraste španjolske reprezentacije od U16 do U21, te je bio dio momčadi koja je završila treća na SP-u U17 2009. godine.

Amat je drugo Swanseajevo ovoljetno pojačanje nakon dolaska veznjaka Josea Canasa iz Betisa.

Jeffrey Bruma potpisao za PSV



Mladi nizozemski obrambeni nogometaš Jeffrey Bruma (21), koji je posljednje dvije sezone igrao za HSV, potpisao je četverogodišnji ugovor za PSV iz Eindhovena…

Bruma je napustio Nizozemsku 2007. godine kada je kao talentirani junior Feyenoorda prešao u Chelsea. U seniorskoj momčadi ''bluesa'' se nije uspio nametnuti, pa je tako najprije nekoliko mjeseci bio na posudbi u Leicesteru, a posljednje dvije sezone i u HSV-u. Chelsea ga je na koncu pristao prodati PSV-u, ali je zadržao opciju da ga otkupi u budućnosti.

Očekivalo se da će Hamburžani pokušati otkupiti njegov ugovor od Chelseaja, a njihovo je odustajanje otvorilo vrata PSV-u koji je iskoristio priliku. Bruma je bio član svih mladih nizozemskih reprezentacija, a skupio je i četiri nastupa u seniorskoj vrsti.

City nudi 30 milijuna eura za Pepea

Engleski doprvak Manchester City i dalje je silno zainteresiran za portugalskog braniča Real Madrida Pepea (30), tvrdi Marca.

Iako je predsjednik ''kraljevskog kluba'' Florentino Perez nedavno naglasio da Pepe nije na prodaju, vlasnici Cityja su navodno spremni iskrcati 30 milijuna eura za igrača čiji ugovor vrijedi do 2016. godine. Pepe je u drugoj polovici prošle sezone izgubio mjesto u prvoj momčadi nakon što ga je istisnuo 20-godišnji Francuz Raphaël Varane. Stoga i nije nemoguće da će Perez na koncu ipak popustiti i uz adekvatnu odštetu pustiti portugalskog nogometaša.

Pepe je u Real Madridu od 2007. godine kada je došao iz Porta uz odštetu od 30 milijuna eura.

Andrej Aršavin potpisao za Zenit

Ruski nogometaš Andrej Aršavin (32) vratio se u redove Zenita s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, potvrdio je u četvrtak klub iz St. Peterburga.

Aršavin je igrao za Zenit od 2000. do siječnja 2009. godine kada je prešao u londonski Arsenal uz odštetu od 16.5 milijuna eura. Iako je među ''topnicima'' imao i dobrih razdoblja, ukupno gledajući se baš i nije proslavio.

Posudio ga je stoga Arsenal Zenitu u drugoj polovici sezone 2011/12, a nakon povratka na Emirates, prošle je sezone odigrao samo sedam utakmica u engleskoj Premierligi.

Odlazak iz Londona je zato bio potpuno očekivan, a nije iznenađenje ni povratak u Zenit s kojim je u sezoni 2007/08 osvojio Kup UEFA-e. Za rusku je reprezentaciju Aršavin odigrao 75 utakmica i postigao 17 pogodaka.

Szalai iz Mainza u Schalke

Bundesligaš Schalke potvrdio je da je potpisao četverogodišnji ugovor s dosadašnjim napadačem Mainza Adamom Szalaijem (25).

Mađarski je nogometaš u četvrtak ujutro obavio uobičajeni liječnički pregled u novom klubu, a popodne bi trebao odraditi i prvi trening s novim suigračima. Prema pisanju njemačkih medija, Mainz će inkasirati oko sedam milijuna eura odštete.

Szalai je došao u Mainz u siječnju 2010. godine iz druge momčadi Real Madrida. U prošloj je sezoni u 29 bundesligaških nastupa postigao 13 pogodaka čime je privukao pozornost Schalkea koji želi pojačati konkurenciju u napadu.

Za mađarsku je reprezentaciju Szalai dosad odigrao 16 utakmica i postigao sedam pogodaka.

Linker
05. svibanj 2024 16:19