AFP
DOLAZAK NA ČIZMU

De Laurentiis na svom twitteru: Rafa Benitez je i službeno trener Napolija

Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2013. 00:38

Španjolski nogometni stručnjak Rafael Benitez od ponedjeljka je i službeno novi trener talijanskog doprvaka Napolija, objavio je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

"Rafa Benitez novi je trener Napolija", napisao je De Laurentiis na svom twitteru.

Benitez je u karijeri vodio Valenciju, Liverpool, Inter i Chelsea s kojim je ove sezone osvojio Europsku ligu, a na klupi Napolija zamijenit će Waltera Mazzarrija koji je odlučio napustiti Napulj nakon četiri uspješne sezone, te nastaviti karijeru u Interu iz Milana.

Tijekom svog prvog boravka u Italiji, na klupi Intera u sezoni 2010/11. Benitez nije imao uspjeha, te je dobio otkaz prije Božića jer je Inter, koji je sezonu prije osvojio Ligu prvaka, te talijansko prvenstvo i Kup, bio tek šesti na ljestvici Serie A.

Mnogo više uspjeha imao je u Španjolskoj i Engleskoj gdje je s Valencijom osvojio dva naslova prvaka, te Kup UEFA, dok je s Liverpoolom bio prvak Europe 2005., te finalist Lige prvaka 2007.

Napoli je u svojoj povijesti samo dva puta osvajao naslov prvaka Italije, oba puta s Diegom Maradonom u momčadi (1987, 1990), a Mazzari je nakon osvajanja drugog mjesta ove sezone izjavio kako je postigao maksimum s tim klubom. Predsjednik De Laurentiis se ne slaže s tom ocjenom, pa će Benitez imati težak zadatak ispuniti predsjednikova i očekivanja navijača, te svrgnuti Juventus s trona kojega suvereno drži u posljednje dvije godine.

Linker
17. svibanj 2024 09:10