Peter Byrne/pa Images/profimedia
VELIKA GESTA

Dejan Lovren: ‘To što je Klopp učinio kad mi je kći završila u bolnici govori zašto je u samom vrhu‘

Govorio je i o bivšim igračima iz reprezentacije, prva asocijacija na Olića mu je - teretana
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. lipanj 2023. 18:13

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren u ruskom podcastu ‘Kolos‘ imao je neobičan zadatak: izvlačiti kartice, a potom ispričati priču o osobi koja se na njoj nalazi. Priredili su mu, naravno, suputnike u još uvijek aktualnoj igračkoj karijeri. Među njima su se našli Lovrenovi negdašnji suigrači u kockicama, Ivan Rakitić i Ivica Olić, sada pomoćnik Zlatka Dalića.

- Olić je moj bivši šef, radni konj koji je uvijek radio na svom napretku. Prva asocijacija na njega mi je teretana - rekao je Lovren, danas ponovno igrač francuskog Lyona, a zatim se okrenuo Rakitiću i anegdoti s benzinske postaje.

- Dugo godina igrali smo u reprezentaciji. Imao je ugovor s jednom tvornicom čokolade, bio je njezino zaštitno lice. Jednom smo se vozili u autobusu reprezentacije i stali na benzinskoj postaji, gdje smo vidjeli kekse koje je Rakitić reklamirao. Čekao sam da kaže "momci, poslužite se", ali nismo se baš mogli samo tako poslužiti. Bio je njihov sponzor, ali sve je morao platiti, ha-ha.

image
ULRIK PEDERSEN Nurphoto Via Afp

Lovren je istaknuo Jürgen Kloppa kao trenera kojeg posebno cijeni. Hrvatski stoper u Liverpool je stigao godinu dana ranije, u ljeto 2014., a onda još pet sezona odigrao pod naredbama proslavljenog njemačkog stručnjaka. Kaže, Klopp mu ostaje u najboljem sjećanju zbog osobnih karakteristika.

- Sjećam se kada mi se kći razboljela i završila u bolnici. Bio sam jako nervozan, a Jürgen mi je dao sedam slobodnih dana da bih mogao biti s njom. To je nešto posebno što nikome nisam rekao. Zato je Klopp u vrhu, a ostali treneri su tu gdje jesu, jednostavna priča. Klopp nogomet shvaća jako ozbiljno, a istovremeno posjeduje nevjerojatne ljudske kvalitete. On je čovjek velikog srca - poručio je Lovren.

Linker
30. travanj 2024 19:07