Prije godinu dana napustio nas je Miroslav Ćiro Blažević

 BILJANA BLIVAJS/CROPIX Cropix
PRISJETILI SE VELIKANA

Delegacija HNS-a obilježila prvu obljetnicu smrti trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića

Položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na njegovom posljednjem počivalištu u Aleji velikana
Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2024. 19:48

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza obilježila je danas prvu obljetnicu smrti Miroslava Ćire Blaževića, dugogodišnjeg izbornika Vatrenih koji je putem dobrih spominjanja otišao 8. veljače prošle godine, objavio je HNS na svojim stranicama.

Delegaciju su činili glavni tajnik HNS-a Vladimir Iveta, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, povjerenik za natjecanje SuperSport Hrvatske nogometne lige Josip Brezni, djelatnice iz Odjela za licenciranje Amra Peternel i Adna Mustedanagić. Pritom je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće na posljednjem počivalištu Miroslava Blaževića u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

image

Miroslav Ćiro Blažević

IVANA NOBILO/CROPIX Cropix

Miroslav Ćiro Blažević rođen je 10. veljače 1935. godine u Travniku u Bosni i Hercegovini, a hrvatska nogometna obitelj zauvijek će ga pamtiti kao izbornika s kojim su Vatreni započeli svoj niz sjajnih uspjeha na velikoj sceni.

Hrvatsku je reprezentaciju preuzeo 1994. godine te je s prvog mjesta u kvalifikacijama odveo na Europsko prvenstvo u Engleskoj, gdje je izboren plasman u četvrtfinale, a potom je uslijedio povijesni put prema bronci zlatnog sjaja, na premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu, u Francuskoj 1998. godine.

Vatrene je vodio do 2000. godine, a među brojnim trenerskim poslovima ističu mu se oni na klupi Irana, Bosne i Hercegovine, Dinama, s kojim je uzeo opjevani naslov prvaka države 1982. godine, Rijeke, Osijeka, Varteksa, Hajduka, Zagreba, Grasshoppera, Nantesa i PAOK-a.

Linker
24. travanj 2024 02:19