JOSEP LAGO Afp
KUP KRALJA

Dembele odveo Barcelonu u polufinale, sudar Budimira i Rakitića odlučen u produžecima

Barca je slavila s minimalnih 1:0, Osasuna ipak do pobjede nakon šoka u nadoknadi
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2023. 00:43

Nogometaši Barcelone u srijedu su izborili polufinale Kupa kralja i to ponajviše zahvaljujući Ousmaneu Dembeleu, strijelcu jedinog pogotka u okršaju s Real Sociedadom (1:0).

Katalonski div veliki je vjetar u leđa dobio u 40. minuti kada je zbog žestokog starta na Sergiju Busquetsu veznjak gostujućeg sastava Brais Mendez zaradio izravni crveni karton.

Igrači Sociedada zadržali su nulu do kraja prvog poluvremena, ali u 52. minuti nisu uspjeli zadržati Dembelea koji se sjurio po desnoj strani i snažnim udarcem izazvao erupciju oduševljenja na tribinama. Taj pogodak pokazao se i kao odlučujući te je označio 27. uzastopni poraz Real Sociedada na Camp Nouu.

>>> POGODAK DEMBELEA POGLEDAJTE OVDJE<<<

Iste večeri ulaznicu za polufinale osigurali su i nogometaši Osasune koji su u Pamploni nakon produžetaka slavili s 2:1 (1:1).

Domaći sastav bio je blizu pobjede i u regularnom dijelu. Pogotkom argentinskog napadača Chimyja Avile Osasuna je povela u 71. minuti, ali Marokanac Youssef En Nesyri zatresao je mrežu u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i tako odveo utakmicu u produžetke, a tamo je pak njegov sunarodnjak Abde Ezzalzouli pogotkom u 99. postavio konačnih 2:1.

Ivan Rakitić odigrao je kao kapetan cijeli susret za gostujući sastav, dok je Ante Budimir u igru ušao u 81. minuti i to umjesto strijelca Avile. Hrvatski reprezentativni napadač nedugo se nakon pojave na travnjaku našao u velikoj prilici, ali je njegov pokušaj glavom u 90. minuti prohujao pokraj vratnice.

Linker
20. travanj 2024 06:21