Arsenio Iglesias

 SCREENSHOT: TWITTER
TUŽNA VIJEST

Deportivo i Real opraštaju se od legende čija je karijera trajala dulje od četiri desetljeća

Njegova uloga bila je ključna u transformaciji kluba od drugoligaša do najbolje momčadi La Lige
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. svibanj 2023. 15:58

Deportivo i Real Madrid opraštaju se od bivšeg trenera. Legendarni Arsenio Iglesias, koji je postavio temelje šampionske generacije kluba iz La Corune, preminuo je u 92. godini.

Njegova trenerska karijera trajala je nešto dulje od četiri desetljeća, od 1967. do 2008., ali ostao je najpoznatiji po vremenu koje je proveo u Deportivu kojeg je vodio u četiri mandata, i osvojio Copa del Rey 1995. Njegova uloga bila je ključna u transformaciji kluba od drugoligaša do najbolje momčadi La Lige. Otuda je i oproštaj bio prilično emotivan.

"Arsenio Iglesias je osoba s najvećim izravnim utjecajem u 116 godina dugoj povijesti kluba", napisali su između ostalog.

Iglesias je kraće vrijeme vodio i Real. U turbulentnoj sezoni 1995./96. koja je završila ne samo bez trofeja nego i daleko od borbe za trofeje, bio je treći trener na klupi Kraljevskog kluba.

"Real duboko žali zbog smrti Arsenija Iglesiasa, legendarnog igrača i trenera", poručili su.

Iglesias je, inače, tijekom trenerske karijere vodio deset momčadi, a uz Kup s Deportivom, u sezoni 1977./78. sa Zaragozom je osvojio naslov prvaka u španjolskoj drugoj ligi.

Linker
10. svibanj 2024 03:02