LOVA DO KROVA

Deset transfera koji će uzdrmati Europu: Englezi odlučili najviše posegnuti u džep!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 15. lipanj 2015. 00:11

(Cech - Arsenal) - Dugogodišnji prvi vratar Chelseaja Peter Čech izrazio je nezadovoljstvo svojim statusom u momčadi, nakon što je mjesto u startnih 11 osigurao Courtois. Ovaj 32- godišnji češki vratar nalazi se u drugom planu kod Josea Mourinha, nakon što je londonski klub u ljetnom prijelaznom roku pojačao prvi golman belgijske reprezentacije Thibaut Courtois. Kao najrealnija opcija spominje se londonski Arsenal u kojem bi bi legendarnog Čecha voljeli vidjeti kao prvog vratara.

(Cavani - Chelsea) - Otakako je stigao iz Napolija u PSG, Urugvajac Edinson Cavani pokazao se kao pravo pojačanje Parižana u vrhu napada. Ipak, za njegove usluge interes je pokazao i Chlesea Josea Mouriha koji bi ga volio vidjeti u vrhu napada zajedno s Diegom Costom. Osim Chelseaja za Urugvajca su još interes pokazali i u Unitedu gdje već duže vrijeme muku muče s neefikasnim napadačima.

(De Gea - Real) - Prva želja 'kraljevskog kluba', David De Gea je također madridsko dijete koji je u Realovom gradskom rivalu, Atleticu prošao školu nogometa i bio bi idealna zamjena za 'odbjeglog' Casillasa. Ipak, u Unitedu se ne žele zadovoljiti samo novčanom naknadom već kao dio transfera žele i prvog napadača Madriđana, Karima Benzemu. Ostaje za vidjeti kako će se ovaj transfer razviti, ali dolazak De Gee u Real sve je bliži.

(Mandžukić - Juventus) - Iako je predsjednik Atletica izjavio kako Mandžukić ima još dvije godine ugovora, Englezi pišu kako je Liverpool zainteresiran za Hrvata. Dok s druge strane ne miruju niti talijanski mediji koji navode kako bi Mario Mandžukić mogao stići u Juventus. Navodno je i legendarni vratar Italije i Juvea, Gigi Buffon imao kratak razgovor s Mandžukićem gdje ga je pozvao u Torino.

(Di Maria - PSG) - Briljatne partije pružao je Angel Di Marija u dresu Real Madrida i na prošlom Svjetskom prvenstvu u dresu Argentine i njegova prodaja začudila je čitavu nogometnu javnost. Ipak, iako je stigao kao veliko pojačanje u Manchester United, Di Marija nije opravdao uloženi novac te je sve više grijao klupu kod Nizozemca Louisa Van Gaala. U Manchesteru još nisu sigurni žele li se riješiti ovog dragulja, ali prema nekim informacijama u obzir bi došla i jednogodišnja posudba u francuski PSG.

(Tevez - Liverpool) - Sve češće ozljede napadača i indisponirani Mario Balotelli navele su vodstvo Liverpoola da u ljetnom prijelaznom roku pokušaju na Anfield dovesti jednog vrhunskog napadača. Osim Higuaina, Mandžukića i Benzeme kao jedna od opcija spominje se i Carlos Tevez koji bi bio idealno riješenje za nedostatak golova na Anfieldu.

(Sterling - City) - Za mladog reprezentativca Engleske zainteresirano je pola Europe. Pogotovo nakon činjenice da je već u nekoliko navrata odbio potpisati novi ugovor s Redsima. Real, Arsenal i Chelsea pokazali su interes za negovim dovođenjem, ali kao najrealnija opcija spominje se Manchester City gdje šeicima ne bi bio problem iskeširati 50 milijuna funti na koliko se procjenjuje njegova vrijednost.

(Bale - United) - Iako se u Realu kunu kako je Bale njihov dugoročan projekt, mora se priznati kako Bale nije do kraja opravdao 100 milijuna eura koje su Madriđani uložili u dovođenje Velšanina te bi se ipak u nekim kombinacijama mogao naći na izlaznim vratima 'kraljevskog kluba', a prvi u redu navodno stoji Mancehster United.

(Vidal - Arsenal) - Kada su u pitanju središnji vezni, u Arsenalu je prošle sezone zablistao mladi Francuz Francis Coquelin, ali Arsene Wenger htio bi uz njega imati i jednu zvijezdu uz koju bi mladić stekao još više iskustva, ali ujedno i bitno pojačao vezni red. Kao jedno od imena spominje se i ono Artura Vidala koji bi po završetku Copa Americe mogao stići na Emirates.

(Pobga - City) - Manchester City navodno je već ponudio 80 milijuna eura za najboljeg igrača Juventusa, 22-godišnjeg francuskog veznjaka Paula Pogbu, koji je prije tri godine bio višak u gradskom rivalu Manchester Unitedu. No, u Cityju sada nude 10 milijuna eura više od ponude PSG-a.

Linker
24. rujan 2024 11:17