U Kolumbiji je održan prosvjed za puštanje oca Luisa Diaza

 LISMARI MACHADO Afp
APEL TERORISTIMA

Diaz spasio Liverpool, obitelj poslala dramatično priopćenje: ‘Preklinjemo vas! Proživljavamo strahotu‘

Kolumbijski reprezentativac Luis Diaz traži slobodu za oca koji je zatočen 28. listopada
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 05. studeni 2023. 23:06

Na gostovanju kod Lutona, Liverpool se spasio poraza u petoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je poveo pogotkom Chonga u 80. minuti utakmice dočim je gol za poravnanje postigao Kolumbijac Luis Diaz.

Bio je to iznimno emotivan trenutak za kolumbijskog reprezentativca. Podigao je dres kako bi pokazao majicu s natpisom - "Libertad para papa". Diaz traži slobodu za svog oca, kojega ilegalna teroristička skupina Nacionalna oslobodilačka vojska (ELN), drži zatočenog još od 28. listopada.

image

Luis Diaz s porukom na majici

JUSTIN TALLIS Afp

U međuvremenu je i kolumbijska Vlada pokušala posredovati glede oslobađanja starijeg Diaza. Čak su neki tamošnji mediji plasirali informaciju kako je njegovo puštanje na slobodu pitanje trenutka. No do danas nema pomaka: Luis Manuel Diaz i nadalje je talac ELN-a. Pretpostavlja se da će teroristi tražiti otkupninu od nogometaša Liverpoola, ali se njihov zahtjev u kolumbijskim medijima ne spominje, pa tako niti iznos kojega nastoje iznuditi od Diaza.

image

Gabriel Diaz, ujak Luisa Diaza na prosvjedu u Kolumbiji

LISMARI MACHADO Afp

Nakon utakmice Lutona i Liverpoola na Twitter profilu talijanskog novinara Fabrizija Romana pojavilo se priopćenje obitelji Diaz:

"Ne obraća vam se nogometaš Diaz nego njegov brat Lucho, sin Luisa Manuela Diaza. Mane, moj otac, vrijedan čovjek i glava obitelji je otet! Molim ELN da oslobodi našeg oca što je prije moguće. Također, molim međunarodne organizacije da učine sve kako bi se našem ocu zajamčila sloboda. Svake sekunde, svake minute sve smo više zabrinuti. Nemamo riječi kojima bismo opisali strašne osjećaje što ih proživljava naša obitelj i koji će potrajati sve dok se on ne vrati doma. Preklinjem vas da mog oca odmah oslobodite, poštujući njegov integritet. Zahvaljujem se svim Kolumbijcima, kao i međunarodnoj zajednici za ukazanoj podršci."

Linker
04. svibanj 2024 03:55