ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
KATASTORFALNA SURADNJA

Dijelio svlačionicu s Vatrenima, ali trenera nije volio: ‘Rekao nam je da nemamo m**a, a onda je on skinuo hlače‘

‘S Van Gaalom sam u Bayernu imao loš odnos, jednom smo se skoro potukli‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. travanj 2024. 17:10

Luca Toni, talijanski centarfor koji je za Bayern zabio 38 golova u 60 bundesligaških nastupa, evocirao je uspomene na suradnju s Louisom van Gaalom.

Čuveni nizozemski stručnjak preuzeo je Bavarce na ljeto 2009. godine te je osvojio prvenstvo i Kup u prvoj sezoni, dok je u drugoj otpušten zbog slabih rezultata.

Osim Tonija, za Bayern su tada igrali i hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić, a uz njih i David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Mark van Bommel, Frank Ribery, Arjen Robben...

image

Luca Toni

Domenico Cippitelli/ipa Sport// Pa Images/profimedia

- S Van Gaalom sam u Bayernu imao loš odnos, jednom smo se skoro potukli. Imao je loš temperament i igračima je pristupao na loš način. On je diktator, osim sa svojim užim krugom Nizozemaca – rekao je Toni u jednom podcastu.

Izdvojio je jednu upečatljivu scenu.

- Jednog dana je ekipi rekao ‘Vi nemate muda kao‘ i skinuo je hlače, ali imao je veliki trbuh pa ih nismo mogli vidjeti – kazao je Toni koji je u igračku mirovinu otišao 2017. godine iz Verone.

Van Gaal je kao izbornik vodio Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, nakon toga se angažirao kao savjetnik u Ajaxu.

Linker
18. listopad 2024 10:29