Stjepan Tomas, voditelj Siniša Sušec i Robert Šola u studiju Hanza Medije
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Dinamo brzo mora pronaći novog trenera! Ja? Sada je prerano, bit će vremena za povratak u Hrvatsku...‘

Gost u ovom podcastu igrao je za devet klubova u četiri države, 93 puta za Dinamo, 49 za Vatrene
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 17. ožujak 2021. 07:50

- Nikad mi se nije u životu dogodilo da uoči važne utakmice trener podnese ostavku jer mora u zatvor. Dijelom će to sigurno utjecati na Dinamove igrače, ali protiv Tottenhama sigurno nisu bez šanse, osobito ako rano zabiju gol, komentirao je u novom podcastu Supersportske situaciju u Maksimiru Stjepan Tomas, bivši hrvatski reprezentativac, a trenutno trener koji čeka novi posao nakon razlaza s turskim Rizesporom.

image
Stjepan Tomas
HANZA MEDIA

Suvoditelj i glavni urednik SN Robert Šola konstatirao je kako Dinamo vrlo brzo mora pornaći novog glavnog trenera, jer Damir Krznar se dosad profilirao kao odani i dobri pomoćnik, ali još nikad nije duže vodio glavnu momčad nekog kluba. A i pitanje je ima li tih ambicija... A ima li ih Tomas? - Sada je još prerano, želim nastaviti raditi u Turskoj, a jednog se dana možda i vratim u Hrvatsku...

Tomas, koji tečno govori pet jezika (talijanski, engleski, španjolski, ruski, turski) i koji obilazeći treninge renomiranih europskih stratega puno ulaže u svoje obrazovanje, dosad je kao glavni trener vodio dva turska kluba, osim Rizespora osam je utakmica vodio Antalyaspor. Kada bi sada imao mogućnost birati novi klub, nije se dugo dvoumio: - Galatasaray!

Naš gost bio je standardni stoper Dinama, bio je s Hrvatskom na tri velika natjecanja, a i sam će priznati kako mu je najgori meč u reprezentativnom dresu bio onaj posljednji protiv Australije. Jedna od utakmica koje će se zauvijek pamtiti. Završilo je 2:2, ispali smo sa Svjetskog prvenstva, Šimunić je dobio tri žuta kartona (!), a Tomas dvaput igrao rukom u našem šesnaestercu. Smušeni engleski sudac Graham Poll jednom je ruku vidio, drugi put nije...

Što se sve događalo na toj utakmici i je li bilo sukoba s tadašnjim izbornikom, danas nažalost pokojnim Zlatkom Kranjčarom, Tomas je detaljno ispričao u podcastu. Baš kao što je iscrpno objasnio koje hrvatske i svjetske trenere najviše cijeni i zbog čega. Vrlo je zanimljiva i Tomasova usporedba turske i hrvatske lige:

- Dinamo u turskom prvenstvu? U TOP 5 sigurno, u TOP 3 jako teško...

Cijeli podcast SuperSportske #27 sa Stjepanom Tomasom pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
20. travanj 2024 00:13