Robbie Burton iz vremena dok je nosio dres Arsenala
 Alex Burstow/Getty Images
USPJELA GENERALKA

Dinamo dominantan 45 minuta, a najviše se dopao mladi talent koji je stigao iz londonskog Arsenala!

Debitirao je i mladi Crnogorac, baš kao i Lirim Kastrati. Modri bolji nego pri kraju prošle sezone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2020. 17:09

Dobra je to bila generalka za Dinamo uoči početka sezone, slovenski prvak potencijalni je protivnik u jednom od pretkola Lige prvaka, momčad koja, svakako, nije za podcijeniti. Zoran Mamić suprotstavio je Slovencima miješanu momčad, nije tu bilo nekih važnih karika poput Moharramija, Ademija, Ivanušeca i Petkovića zbog lakših ozljeda i poštede, ostale je podijelio u dvije momčadi.

S druge strane, bivši Dinamovi igrači Božić i Ćalušić, odlični strijelac Vizinger i još jedan bivši Riječanin, Dangubić, koji se neki dan vratio u Celje.

Dinamo je u prvih 45 minuta bio jako dobar, razigran, dominantan, raspoložen. Već u drugoj minuti ‘mali’ Robbie Burton pucao je sa 20 metara preko gola, potom je Marin zabio za vodstvo. Pucao je Majer, lopta se od nekoga odbila, Marin ju je lijepo primio i primirio i rutinski zabio. Stalno su Modri bili prisutni pred šesnaestercem i u njemu, gostujući vratar Rozman dobro je skinuo nekoliko udaraca Majeru, Menalu, Gojaku, Leovcu...

A drugi je gol stigao nakon kornera. Majer je ubacio, u gužvi je netko pucao, Rozman opet obranio, ali je natrčao Gavranović i zabio. Eto, Gavranović je svoj drugi mandat u Dinamu započeo golom. Onda su gosti mogli smanjiti. Nakon kornera lopta je u ruku pogodila Leovca, Lotrič je pucao s bijele točke, ali promašio je čitav gol. Bila im je to prilika da se vrate u susret, međutim, nakon tog promašaja Dinamo je opet bio bolji i opasniji. Teško je nekoga posebno istaknuti, svi su odigrali dobro, a dopao se Burton, za prvi put bilo je to sasvim korektno, odigrao je bez veće greške, vrlo racionalno.

U nastavku je Mamić promijenio momčad, ostao je samo Gojak iz prvih 11, ali odnos snaga bio je sličan. Debitirao je i Lirim Kastrati, priključio se momčadi prije plana i odmah odigrao 45 minuta, a isto toliko odigrao je u svom debiju i Stefan Milić.

Imao je Kastrati u 59. minuti i veliku priliku, pucao je iz dobre pozicije pokraj gola. S obzirom da je on igrao desno, gdje i uvijek, Kadzior, s maskom na licu zbog loma nosa, igrao je u sredini, a Mamić je iskušao sustav s dvojicom napadača, Kulenovićem i Andrićem. Baš je Kulenović zabio za 3:0 nakon dobre akcije Oršića. Imali su tada gosti dvije dobre prilike, vratnicu i odličnu obranu Zagorca, ali mreža je ostala netaknuta. Kao i na drugoj strani.

- S obzirom na kratkoću vremena, priprema i treninge koje smo radili, još možemo biti zadovoljni, bolje je nego u završnici sezone, iako jedno je pripremna utakmica, drugo je službena utakmica. Trebat će još vremena i rada, ali raduje da je bilo dosta brzih akcija, ali vjerujem da će biti još bolje - rekao je nakon utakmice Zoran Mamić.

DINAMO - CELJE 3: 0

ZAGREB Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). STRIJELCI: 1:0 - Marin (7), 2:0 - Gavranović (26), 3:0 - Kulenović (51).

DINAMO (1. poluvrijeme): Livaković - Ćuže, Dilaver, Gvardiol, Leovac - Burton - Menalo, Majer, Gojak, Marin - Gavranović; 2. poluvrijeme: Zagorac - Stojanović, Milić, Theophile-Catherine, Daničić - Kastrati, Kadzior, Gojak, Oršić - Andrić, Kulenović. Trener: Zoran Mamić.

CELJE: Rozman - Kadušić, Zaletel, Ćalušić, Marandici - Božić, Vrbanec, Štravs, Kerin - Lotrič, Vizinger. (još su igrali: Jurhar, Stojinović, Pungaršek, D.Štraus, Novak, Moćić, Kuzmanović, Brecl, Koritnik, Fils, Antanavičius, Benedičič, R. Štraus, Dangubić, Kljun, Zekhov). Trener Dušan Kosić.

Linker
25. travanj 2024 08:51