GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
FINALE HRVATSKOG KUPA

Dinamo ide po 12. dvostruku krunu, a za njega danas navijaju i Torcida i Armada i ‘šljakeri‘

Dinamo večeras u Velikoj Gorici (20.00, HNTV) ide po svoje 16. Rabuzinovo Sunce i 12. duplu krunu.
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 19. svibanj 2021. 18:21

Izazivač je Istra 1961, koja je u polufinalu izbacila dvostrukog branitelja Rijeku, a osvoje li "modri" trofej, budući da su prvaci, u Konferencijsku ligu će i četvrtoplasirani iz prvenstva. Gorica, Rijeka i Hajduk, dakle, večeras navijaju za "purgere"...

Tako, eto, "modre" i u posljednjem tjednu sezone čeka nadmetanje u kojem će sve osim njihove pobjede biti iznenađenje, a olakotna im je okolnost, kao i u polufinalu protiv Gorice, što se u slučaju remija prvo igraju produžeci, tih dodatnih pola sata favorizira momčad veće kvalitete i širine kadra.

Teško i s "malima"

U zadnja dva finala protiv klubova koji nisu bili "trofejni", Dinamo je 2015. u Maksimiru nadvisio Split tek nakon boljeg izvođenja 11-eraca (nakon 120 minuta 0-0), a godinu kasnije u Gradskom vrtu Slaven Belupo 2-1 dalekometnim pogotkom Roga koji je išao na dušu tadašnjem vrataru Koprivničana Rozmanu... Kako bilo, hrvatskom prvaku finale je 55. utakmica sezone, revijalna će im biti tek subotnja protiv Šibenika, nakon koje će biti dodjela pokala i medalja za osvajanje Prve HNL.

- Bez obzira na velik broj utakmica, kad se referiramo na rezultat ispada da nam je takav ritam odgovarao, dakle, ostajemo u njemu i u predzadnjem ogledu sezone. To je utakmica za trofej, vjerujem da su svi igrači spremni i da je jedva čekaju. Finale je uvijek posebna svečanost, nadam se da ćemo je takvom i upriličiti - najavljuje trener Zagrepčana Damir Krznar.

Rabuzinovo Sunce ne stanuje u Maksimiru već pune dvije godine.

- Tako je, jedan kup-trofej u četiri godine, nikako nismo time zadovoljni, nadamo se povratku Sunca u naše vitrine, ali nikako nas ne čeka jednostavna utakmica.

Travnjak u Velikoj Gorici odgovara "modrima", u nedjelju su na njemu potopili domaćina, Goricu, s tri Gavranovićeva "plotuna", samo su ljetos u Turopolju igrali 0-0, ostalo sve pobjeđivali, no dodajmo da je i Istra 1961 u svakoj od zadnje tri sezone barem jednom u V. Gorici osvojila jedan ili tri boda.

- Nastupili smo u kombiniranom sastavu baš zato da finale svi dočekamo jednako fizički spremni i jednako željni. Ako ništa drugo, osjetili smo travnjak, koji je fantastičan, brz, moram pohvaliti sve koji rade na održavanju.

Dinamo je ove sezone samo Goricu i Istru 1961 pobijedio sva četiri puta, a Puljane čak triput s po 1-0.

- Obje u Puli su bile izuzetno neizvjesne i teške, također i ova zadnja u Maksimiru, ona će nam biti poučak u mobilizaciji, pripremi momčadi. Očekuje nas rovovska bitka, jer Istra 1961 ima izuzetnu organizaciju defenzivnog bloka te igrače s brzinskim svojstvima koji mogu odraditi svaki kontranapad i kazniti svaku našu pogrešku. Morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i motivirani.

Krznarove tri "duple"

Puljane za četiri dana čeka odlučujuća utakmica za ostanak, no Krznar ne upada u zamku da će zbog toga njegovoj momčadi biti lakše.

- U finale momčadi ne dolaze slučajno, Istra 1961 je tu došla fenomenalnom partijom protiv Rijeke. Kad igrači izađu na teren u utakmici za trofej sve drugo pada u drugi plan i znam da će Puljani naći nadnaravne mogućnosti da istrče s maksimalnim angažmanom i fanatično je završe.

Krznar je 11. trener koji je osvojio naslov i kao igrač "modrih", štoviše, po dolasku u Maksimir 1995. tri dvostruke krune...

- Bude li tako, obećajem da se neću ozlijediti!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:33