Marko Lozo, Tomislav Dujmović, Patrik Mršnik i Robert Šola
SUPERSPORTSKE

‘Dinamo igra predefanzivno! Petković? Svi skauti misle isto - evo što je glavni problem u njegovoj igri!‘

U novom podcastu ugostili smo Marka Lozu i Tomislava Dujmovića uz Roberta Šolu, glavnog urednika SN
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 30. listopad 2020. 15:09

Osmo izdanje SuperSportske podcasta u goste studija Hanza Medije dovelo je novu rundu razgovora o nogometnim aktualnostima nakon europskih nastupa Dinama i Rijeke. Tom smo prilikom imali prilike čuti što o svemu tome, a i još koječemu misle glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola, Tomislav Dujmović i Marko Lozo. Nekadašnji nogometni reprezentativac Hrvatske je, kao i nogometni trener, bivši Hajdukov, dapače, svjestan da su Modri u četvrtak u Moskvi odigrali dobru utakmicu.

No, Lozo je, i iz funkcije nekadašnjeg stručnog komentatora na nacionalnoj televiziji imao potrebu dodati još nešto:

- Mislim da se u Moskvi trebalo više napraviti, i rezultatski, a pogotovo igrom. Vidio sam dosta nedostataka i protiv Feyenoorda i protiv CSKA. Dinamo je predefanzivan, to je konzervativan nogomet. Oršić i ostatak društva na krilima čuvaju protivničke bekove i ponašaju se baš previše obrambeno. Ne dopada mi se ni zonska igra bez konkretnog presinga. Igralo se bez Ademija u zadnjoj trećini, a tako je Dinamo bezopasan i jasno da ne može postiči pogodak - kaže Lozo.

Dotakli smo se u studiju i Bartola Franjića koji je odigrao dobru utakmicu pazivši na Nikolu Vlašića, ali i Brune Petkovića.

- Očekivao sam puno više u napadu. Tim više što je CSKA problematičan u fazi obrane. Franjić je pak dobro odradio svoju ulogu. Da ga nije bilo toliko na Vlašiću, on bi imao sasvim sigurno tri-četiri udarca više, a možda i veći posjed - kazao je Šola, a Dujmović je dodao:

- CSKA ima mladu momčad, nisu toliko iskusni u europskom smislu s obzirom na mladost. Da je Dinamo igrao malo hrabrije i isturenije, možda se moglo proći i bolje. Što se skauta tiče, svi imaju zajedničko mišljenje o Petkoviću. Veliki je potencijal, ali mora puno više doprinjeti svojoj momčadi. Ima puno previše dodira, traži previše... Istina, iz toga zna i podvaliti ponekad, ima tehničko-taktičku obučenost, ali previše carini.

Razgovaralo se dakle, i o Rijeci, HNL-u, Ligi prvaka, ruskom nogometu i Luki Modriću, a cijeli podcast SuperSportske #8 pogledajte u nastavku.

Linker
20. travanj 2024 21:42