Dinamo je odigrao utakmicu protiv Manchester Uniteda na jubilarnom 20. Memorijalnom turniru Mladen Ramljak.
 

 NERA SIMIC
POLUFINALE RAMLJAKA

Dinamo imao 4:2, no u finale će Manchester United: Spektakl od devet golova pripao Crvenim vragovima

Vrijedi istaknuti 17.godišnjaka koji ostavlja učinak kakav se ne pamti od Andreja Kramarića
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 20:49

DINAMO - MANCHESTER UNITED 4:5

ZAGREB Stadion u Maksimiru. Gledatelja 300. Sudac: Fran Jović (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0 - Čaić (4), 1:1 - Agboman (15), 1:2 - Williams (16), 2:2 - Koščević (32), 3:2 - Vrbančić (49), 4:2 - Majić (54), 4:3 - Agboman (57), 4:4 - Biancheri (62), 4:5 - Scanlon (64).

DINAMO: Rajić, Majdandžić, Cvetko, Ruškovački, Čaić, Gec, Koščević, Vrbančić, Majić, Baković, Sušak (još su igrali: Klarin, Tonon, Peroš, Cindrić, Sopić Zahora, Rimac, Kujundžić, Kegali). Trener: Ivica Banović.

MANCHESTER UNITED: Harrison, Kamason, Jackson, McAllister, Moorhouse, Agboman Williams, Baumann, Fitzgerald, Scanlon, Biancheri (još su igrali: Myles, Munro, Missin, Devaney). Trener: Adam Lawrence.


U finalu 20. jubilarnog izdanja međunarodnog Memorijalnog turnora Mladen Ramljak igrat će Feyenoord i Manchester United. Englezi su do finala stigli nakon velikog preokreta nadoknadivši dva pogotka minusa za pobjedu 5:4 nakon što su u nastavku poslije vodstva Dinama 4:2 postigli tri gola u sedam minuta.

Modri su do prigode za finale stigli ponajviše zahvaljujući odličnoj igri i pogocima 17-godišnjeg napadača Zlatana Koščevića koji je u posljednje dvije godine na klupskom i reprezentativnom nivou postigao gotovo 70 golova uz nastupe za U-17 izabranu vrstu Hrvatske, a od vremena Andreja Kramarića u Dinamu nije bilo igrača sličnog učinka u mlađim kategorijama.

image
NERA SIMIC

Koščević je jučer zapaprio i Englezima, a ostatak posla obavili su Čaić, Vrabić i Majić za činilo se nedostižnu prednost domaćina turnira, no engleska družina imala je druge planove i u svom premijernom dolasku na turnir stigla do finala. Nikada do sada niti jedna engleska momčad nije nastupila na Ramljaku, a hoće li trofej namijenjen pobjedniku turnira otići i kolijevku nogometa saznati ćemo danas.

Čaić je poentirao udarcem glavom već u 4. minuti, potom je Manchester United vrlo sretno postigao dva gola, ali je do odmora Koščević novom majstorijom vratio stvari u rezultatski egal, dok su u nastavku Engleze pogocima činilo se dotukli Vrbanić i Majić- Victor Musa Agboman je s dva pogotka ostavio najbolji dojam kod gostiju i vratio Manchester United u igru, a pogodak vrijedan finala finala postigao je James Scanlon koji je odbijenac pospremio u mrežu nakon što je Agboman pogodio gredu. Tako će Manchester United igrati finale, a Dinamo će u dvoboju za 3. mjesto odmjeriti snage s brazilskim velikanom Flamengom.

image
NERA SIMIC

Feyenoord je osvojio prvo mjesto u B skupini nakon što je nadoknadio pogodak zaostatka i slavio u dvoboju protiv brazilskog velikana Flamenga 2:1. Nizozemci su bili bolji suparnik iako su Brazilci u završnici pogodili gredu, ali im niti osvojeni bod ne bi bio dovoljan za plasman u finale.

Feyenoord se po treći puta plasirao u finale Ramljaka nakon što je prestižni turnir osvojio 2018. i 2019. Tada je na klupi nizozemskog velikana sjedio Dirk Kuyt, a sada Feyenoordovu mladost uspješno s klupe vodi još jedna legenda nizozemskog nogometa - Robin van Persie. Iako Dinamo nije ušao u finale za rejting turnira nije niti malo nevažno što će u finalu Van Persie voditi Feyenoord protiv svog bivšeg kluba Manchester Uniteda.

Linker
05. svibanj 2024 21:34