PAUN PAUNOVIC Cropix
NAJVEĆI DOGAĐAJ

Dinamo na gostovanju u mjestu u kojem Mamić ima status božanstva! Financirao reflektore i popravak crkve

Dok se vraćao s jednog od suđenja mu u Osijeku, ‘skoknuo‘ je tamo na ručak...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. rujan 2022. 17:51

Nehaj iz Senja nije se žalio do kraja radnog vremena ureda HNS-a u petak, no propisi su mu dali mogućnost da pismenu žalbu uputi do ponoći istoga dana.

Nehaj je poražen u Kupu od Primorca iz Biograda 4:0, međutim brzo se proširila priča da je klub iz Biograda napravio ozbiljan propust, da je u četiri intervala radio zamjene što nije dozvoljeno. Zna se da su dopuštena samo tri za vrijeme igre i u poluvremenu. Čak i ako se dogodila pogreška suca koji je samo jednog igrača pustio u igru u 87. minuti, a drugog dvadesetak sekundi kasnije, kao što se navodi u medijskim izvješćima, to ništa ne mijenja.

Čim je igra krenula tri su intervala za zamjene iskorištena i taj je bio četvrti. To ne oslobađa krivnje klub, a ako su krivi suci i oni mogu biti kažnjeni. No, da bi se pokrenuo prostupak klub koji se smatra oštećenim mora uložiti žalbu u roku dva dana nakon utakmice. Dakle, rok je kraj petka. Ako nema žalbe, nema ni postupka, ostaje 4:0 za Primorac. U slučaju žalbe Povjerenstvo za Hrvatski kup koje čine Josip Brezni, Davor Ivić i Željko Bel tražit će očitovanje sudaca i pregledat vidio snimku, te potom odlučiti. U nižim stupnjevima natjecanja HNS-a redovito je za takve propuste rezultat bio 3:0 za suparnika.

HNS je u petak ujutro obavio ždrijeb dva kluba Moslavine iz Kutine i Borinci iz Jarmine zato što su imali isti koeficijent. Na kraju su Borinci izvučeni na 31. mjesto u kosturu i bit će domaćini prvaku Dinamu, a Moslavina će dočekati Rijeku. Društvu iz Jarmine preporučeno je da s Modrima igraju u reprezentativnoj stanci, to bi moglo biti u subotu 24. rujna ili koji dan prije ili kasnije.

Inače, u Jarmini Zdravko Mamić ima status božanstva. Dok se vraćao s jednog od suđenja mu u Osijeku, "skoknuo" je u Jarminu na ručak. Toliko ga je ganula ljubav tamošnjih ljudi prema Dinamu, većinom podrijetlom Zagoraca koji su se doselili kraj Vinkovaca davnih dana, da mi je dao sagraditi reflektore na igralištu i financirao je popravak krova crkve.

Tako u Jarmini imaju reflektore, ali nemaju tribine, što će im sada nedostajati. Veliki su dinamovci, na svaku značajniju utakmicu u Maksimir ide barem jedan autobus navijača i zato im je dolazak Dinama najveće moguća svečanost. Vjerojatno najveći događaj u povijesti sela.

Linker
24. travanj 2024 21:34