GNK DINAMO
PAO JE I ROSTOV

Dinamo nadigrao Ruse nakon briljantnog prvog poluvremena, Nevistić spašavao pobjedu na kraju priprema

Modri se nakon odrađenih priprema u Sloveniji vraćaju u Zagreb, sezona kreće uskoro.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2021. 20:25

DINAMO - ROSTOV 2:1 (Menalo 9', Stojanović 20' / Hashimoto 65')

BELTINCI Stadion Beltinci. Bez gledatelja.

DINAMO: Zagorac (od 58. Nevistić) - Stojanović (od 46. Moharrami, od 69. Špikić), Lauritsen (od 58. Šutalo), Perić (od 58. Theophile-Catherine), Štefulj (od 46. Gojak) - Franjić (od 58. Bulat) - Kastrati (od 58. Baturina), Majer (od 58. Tolić), Mišić (od 58. Atiemwen), Menalo (od 46. Ćuže) - Čop (od 58. Kulenović). Trener: Damir Krznar.

ROSTOV: Baburin (od 46. Pesjakov) - Terentjev (od 44. Boženov), Pavlovec (od 46. Osipenko), Hadžikadunić (od 46. Isik), Vedernikov (od 46. Kalinjin) - Normann (od 46. Glebov), Gigović (od 46. Suhomlinov), Mamaev (od 46. Hashimoto, od 84. Turišev) - Tugarev (od 46. Bajraman), Komlinčenko (od 46. Sowe), Poloz (od 46. Almqvist). Trener: Valerij Karpin.

Furioznim prvim u kojem je mogao voditi i više od 2:0 te nešto manje uvjerljivim drugim poluvremenom u kojemu je pobjedu protiv Rostova (2:1) na kraju spasio Nevistić, okončao je Dinamo pripreme u Sloveniji. Četiri pobjede u četiri utakmice, ukupan dojam je, svakako, pozitivan, Damir Krznar dobio je jasniju sliku uoči starta sezone i već ima momčad koja će 7. srpnja istrčati protiv islandskog Valura u prvom pretkolu Lige prvaka.

Punih pet, šest minuta bio je opasan Rostov, na čijoj je klupi legendarni bivši ruski nogometaš Valerij Karpin. Pogriješio je Dino Perić u svom šesnaestercu, ali povratnu loptu Poloz je poslao preko gola. Dva udarca iz kuta, početni pritisak dok se nije Dinamo nije posložio. A nakon toga, bio je baš užitak gledati predstavu Modrih do poluvremena, Rostov do 45. minute ne samo da nije došao do Zagorca, već se nije primaknuo ni do 30 metara od Dinamova gola. Sve je funkcioniralo vrhunski, od reakcije na izgubljenu loptu, visoki presing, brz izlazak u napad. Jedna takva akcija donijela je vodstvo, Dinamovi igrači oduzeli su loptu, Stojanović je odigrao za Čopa, on bio “mantinela”, ostavio je loptu on proigrao na lijevoj strani Menala, koji je pogodio suprotan kut. Precizno, brzo, efikasno.

image
GNK DINAMO

Čop je odlično radio sve moguće poslove i stavljao obranu na muke, presjekao je nekoliko dodavanja, otkrivao se, proigravao. Nije ga htio gol, jedan mu je dobar udarac obranio Baburin, prije toga nije najbolje reagirao na ubačaj Kastratija. Promašio je i Lauritsen glavom, Mišić s 20 metara, ukupno su 12 puta Modri pucali prema ruskom golu. Zabili su još jednom, opet je Majer proigrao Menala, pucao je ponovno, Baburin odbio točno na nogu Stojanovića koji je zabio za 2:0.

Puno promjena

I slovenski reprezentativac je jako dobar bio na pripremama, odigrao je maestralno i ovih 45 minuta. Zapravo, svi su bili na visokoj razini, svaki je napad imao ideju, Majer je razigran, Kastrati opasan, Mišić staložen i točan, Franjić neprelazan... Damir Krznar dobio je opet potvrdu da će imati slatke brige, neće svi dobiti minutažu koju su, prema predstavama na pripremama, zaslužili. Ipak, ovih 11 koji su istrčali protiv Rostova, uz tek jednu ili dvije izmjene bit će starteri i protiv Valura.

U nastavku ipak drugačija priča, puno promjena obostrano, puno novih uloga. Recimo, Ćuže je ušao na lijevo krilo, uskoro bio lijevi bek, a onda se ozlijedio Moharrami, pa je Ćuže bio i desni bek, dok je lijevog beka prvo igrao Franjić, a potom i Špikić. Dva krila na bokovima, nedostatku pravih rješenja! Došao je Rostov do daha, svraćao u Dinamov šesnaesterac, Hashimoto je odlično reagirao na ubačaj s desne strane i glavom pogodio iza Nevistića. Mogao je onda Dinamo zabiti, ali mogli su i Rusi izjednačiti. Ćuže je izgubio loptu na boku, Suhomlinov pucao s 20 metara, Nevistić odbio. Natrčao je Sowe, činilo se da Dinamu nema spasa, ali Nevistić se sjajno bacio, obranio i spriječio pogodak te sačuvao Dinamovu pobjedu.


Damir Krznar: 'Pripremama bih dao ocjenu 4+'

"S prvim poluvremenom možemo biti apsolutno zadovoljni, možda i bolje od očekivanog, za razliku od drugog koje je bilo ispod očekivane razine. Ali, sve u svemu u redu, utakmicu smo shvatili kao natjecateljsku, išli smo pobijediti s planom i s time možemo biti zadovoljni.

Moharrami? Na prvu ne izgleda nešto opasno, ali napravit ćemo u ponedjeljak preglede. Pripremama bih dao ocjenu 4+, ima stvari na kojima treba raditi i u fazi napada i obrane.

S tranzicijom sam zadovoljan i s kontranapadima i s fazom kad osvajamo loptu, to je funkcioniralo dobro, dobar je bio i reposjed. S obzirom na zamor, bilo je dobro. Brige će biti velike s obzirom na širinu rostera i broj igrača koji su istaknuli kandidaturu da mogu biti u prvih 11, odnosno prvih 20, jer ćemo koristiti 20 i više igrača", kazao je nakon utakmice i za kraj priprema Damir Krznar.

Linker
27. travanj 2024 09:54