RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
JAKO DOBRO IZDANJE MODRIH

Dinamo nakon dvije pobjede protiv Slovenaca ‘sredio‘ i Slovake, majstorija Tolića oduševio i Baturina

Nanizao je, nakon Mure (4:0) i Maribora (2:1), Dinamo na pripremama i slovački Sered (3:0)
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. lipanj 2021. 20:08

Bila je to možda i najbolja predstava koju smo vidjeli od Modrih u ove tri utakmice. Dobro, možda ni Sered nije momčad kvalitete slovenskog prvaka i doprvaka, međutim to ne umanjuje jako dobro Dinamovo izdanje. Jedina zamjerka Krznarovoj momčad ide za realizaciju, mogli su Slovaci iz Murske Sobote otići s još nekoliko pogodaka u mreži, jer, promašili su Dinamovi igrači dosta toga. Ali, s druge strane nisu Seredu dopustili nijednu priliku, nijedan ozbiljniji udarac prema golu. I defanzivno i ofenzivno odradili su Modri utakmicu na visokoj razini.

Damir Krznar kombinirao je momčadi, neke je igrače poput Majera, Čopa, Jakića, Perića, Menala, Mišića... odmarao, ali ovi koji su istrčali, od prve su minute krenuli po pobjedu. Razigrani Ćuže, sve bolji Tolić, uporni Špikić, mladi Janković, zatim Franjić, pouzdani Lauritsen i Theophile, Stojanović..., bila je i to prejaka postava za Slovake.

Ćuže je prvi pogodio, u Perišićevu stilu u rašlje, potom je Tolić nakon presinga iskoristio oduzetu loptu i lucidno poentirao, potkopavši loptu preko slovačkog vratara. Bilo je još prilika, pucali su Špikić, Kulenović, Tolić..., a zabio je lijepo i Špikić, lijevom nogom pogodio je neobranjivo lijevom nogom. A opet je oduševio mali Martin Baturina. Nije dugo igrao, tek nešto više od 20 minuta, ali je s nekoliko driblinga i minijatura 'slomio' Slovake, nisu mu mogli uzeti loptu, a onda je proigravao suigrače koji nisu uspjeli zabiti još koji.

U nastavku je Dinamo i dalje bio dominantan, ali nije zabio, međutim, trener Krznar može biti zadovoljan većinom onoga što je vidio, štoviše, forma momčad čak je iznenađujuće dobra za ovaj dio priprema. Inače, u prvom je dijelu zbog ozljede ranije izišao Špikić, a Atiemwen koji ga je zamijenio morao je iz igre i 85., također zbog ozljede, na teren se tad vratio Ćuže, koji se svojim igrama također nametnuo treneru Krznaru.

Kod Sereda nije bilo Dine Špehara i Denisa Bušnje.

- Još jedna dobra utakmica, ali ovo je period gdje su noge teške, moramo paziti i na ozljede. Prvo poluvrijeme bilo je zadovoljavajuće, ispunili su sve, ali u drugom poluvremenu su malo pali, vidlji je bio umor. Znali smo da će biti teško, ali pokazali smo i volju, želju, karakter, tehniku i snagu što smo akumulirali ovih dana i potpuno smo zadovoljni - rekao je pomoćni trener Alen Peternac.

Linker
25. travanj 2024 02:14