GNK Dinamo
Novi slučaj ‘Olmo‘?

Dinamo napravio strašan posao, stiže kapetan europskog velikana i jedan od najvećih talenata Italije!

Matteo je čista ‘desetka‘, pravi playmaker, dakle, i po tome ga se može povezati s Olmom.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. ožujak 2021. 09:40

Dinamo je potpisao Mattea Tonona (16), kapetana kadetske momčadi Milana i talijanskog reprezentativca u selekciji U-15!

Podsjeća li vas to na jednu drugu priču? Da, tako su Modri još 2014. godine u Maksimir doveli tada mlađahnog Danija Olma, koji je bio kapetan kadeta Barcelone. Koji je kasnije postao glavni igrač Modrih, španjolski reprezentativac i kojeg su prodali za ogromnu svotu eura u Leipzig. Naravno da je sad bespotrebno lamentirati o tome hoće li Matteo u Maksimiru dostići slavu Danija, radi se o mladom dečku, tko zna što se još može događati s karijerom dječaka koji je tek na svom nogometnom početku, ali slično smo zaključili i kad je dolazio Olmo, a eto postao je velika Dinamova zvijezda.


Po našim informacijama, radi se o jednom od najvećih talenata talijanskog nogometa, uostalom kad je netko kapetan velikog Milana, te talijanski reprezentativac, bez obzira o kojoj kategoriji se radilo, znači da je sigurno nogometaš velikog potencijala. Matteo je čista 'desetka', pravi playmaker, dakle, opet ga možemo povezati s Olmom.

Zanimljivo, nije jedini Tonon u Dinamu. Naime, u plavom domu u selekciji U-17 igra njegov brat Alessio, s kojim su Modri u listopadu prošle godine potpisali trogodišnji ugovor. Radi se o veznom igraču, po vokaciji defenzivnom veznom, koji može igrati i prema naprijed. Alessio je također stigao iz Milana. Tako će eto dva brata koja su stigla iz kultnog talijanskog kluba igrati za Modre.

image
Matteo Tonon (2018. godine)
SCREENSHOT: INSTAGRAM


Ova priča o dolasku mladog talijanskog reprezentativca ima još jednu konotaciju. Dokaz je to da zg-klub zaista može dovoditi mlade perspektivne igrače iz najvećih europskih klubova. Obično takvi klubovi dovode naše mlade talente, ali eto, Dinamo je u mogućnosti okrenuti priču, te u svoju svlačinicu dovesti kvalitetu i perspektivu koju nude mnogo bogatiji europski klubovi. Isto tako je zanimljivo da ti mladi dečki žele doći u Dinamo, što pokazuje na kakvoj je cijeni maksimirski klub u europskim okvirima.

Nadaleko je poznato da se sjajno radi u Dinamovoj školi, tako das s druge strane to i nije neko preveliko iznenađenje. Modri su u posljednje tri sezone postali ozbiljni europski klub, koji eto i ove sezone igra osminu finala Europske lige, ali eto postali su i jako ozbiljna priča kad se radi o trasnferima perspektivnih europskim mladih igrača. Na tom transferu se radilo jako dugo. Inače, poveznica s Danijem Olmom očitava se u još jednom detalju.

U Dinamo ga je doveo nogometni zastupnik Andy Bara, koji je predstavnik agencije Niagara Sports Company koja između ostalih zastupa Alvara Moratu, Danija Olma, Nacha Fernandeza, Alexa Fernandeza, Jonatraha Ikonea, Ivu Grbića, te Dinamove igrače Lovru Majera, Kristijana Jakića i Dinu Perića, kao i Franka Andrijaševića.

Linker
20. travanj 2024 13:52