Slavlje mladih Talijana

 DAVOR PONGRACIC Cropix
SERIJA PEHOVA

Dinamo potpuno nadigrao suparnika, ali izgubio i treće finale zaredom te ostao bez najveće nagrade...

Dinamo je toliko jak da smo bili prisiljeni braniti se cijelo vrijeme, rekao je trener pobjednika
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 07. kolovoz 2022. 14:45

DINAMO - UDINESE 0:1

ZAGREB: Stadion Zlatko Cico Kranjčar Gledatelja 500 Sudac Ante Čuljak, pomoćnici: Marić i Podrug. četvrti sudac Vukušić: STRIJELCI: 0:1 - Nuredini (37)

DINAMO: Klarin - Gubijan, Katanić, Živković, Cvetko (od 46, Vuko) - Brkljača (od 63. Gec) Čaić (od 46. Topić) - Krdžalić, Lukanić, Rukavina (od 63. Tonon) - Ilečić (od 48, Čuljak). TRENER: Ivan Senzen.

UDINESE: Zuccarello - Iob, Moratti, Nuredini - Russo, Centis, Žunec, Bassi, Di Lazzaro (0d 41. De Crescenzo) - Pejčić (od 67. Demiroski), Campanile. TRENER: Jani Šturm.

-----------------------------------------------------------------

Momčad Udinesea pobjednik je 19 izdanja Memorijala Mladen Ramljak, koji je okončan na stadionu Zlatko Cico Kranjčar u Maksimiru.

Iako su u finalnom dvoboju u potpunosti nadigrale suparnika, modre nade su na kraju ostali bez konačne i najveće nagrade. Dinamo je tako po treći put u nizu poražen u finalu, no porazi su sastavni dio sporta, kao i sreća koja u finalu definitivno nije bila na strani plave družine.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

Za najboljeg vratara turnira proglašen je vratar Udinesea Di Bartollo Zuccarello, koji je svoj put do laskave nagrade otvorio preko niza sjajnih obrana u završnom okršaju turnira. Ilečić, Rukavina, Gec i Čuljak samo su neki igrači Dinama koji nisu uspjeli matirati nesavladivog Zuccarella, a kada je i vratar gostiju bio nemoćan, Talijane su od potopa spašavale grede i vratnice koje su pogađali nesretni mladi nogometaši Dinama.

Pobjednika Ramljaka presudio je pogodak Nuredinija u 37 minuti, a i tada je božica Fortuna u potpunosti bila na strani gostujućeg sastava. Nakon slobodnog udarca Nuredinija, lopta je u živom zidu pogodila Čaića i završila u mreži, Bez obzira na poraz u finalu, Dinamo može biti vrlo zadovoljan izvedbom na prestižnom turniru, što je potvrdio i trener Ivan Senzen.

- Znali smo kakva nas utakmica očekuje, ali sreća nam je u potpunosti okrenula leđa. Imali smo jako puno prigoda, koje na žalost nismo uspjeli realizirati. U dvoboju protiv Ludogoreca je praktički sve ulazilo u gol suparnika, a sada je vratar Udinesea briljirao. Tako je to u nogometu, no možemo biti svi skupa ponosni kako smo predstavljali Dinamo na turniru, kao i cjelokupni rad Dinamove nogometne škole, istaknuo je Senzen.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

Iako je broj gledatelja na stadionu koji nosi ime legende Dinama i hrvatskog nogometa Zlatka Cice Kranjčara bio ograničen, atmosfera je očekivano bila vrlo inspirativna za modre od početka do kraja turnira. Finale Ramljaka nisu propustili Niko Kranjčar, Joe Šimunić, Damir Krznar, Mihael Mikić, Marko Mlinarić, Tomislav Butina, Ante Čačić, Zorislav Srebrić, Stjepan Deverić Mladen Munjaković, Džemal Mustednagić, Dario Zahora....

Koliko je Dinamo u finalu nadigrao suparnika potvrđuju i rijeći trenera Udinesea, Slovenca Janija Šturma: - Dinamova momčad je toliko jaka u tehničkom smislu da smo bili jednostavno prisiljeni braniti se, imali smo puno sreće, i sami sebe smo iznenadili osvajanjem ovako jakog turnira - kazao je Šturm.

Ulsan, Feyenoord i Udinese bili su kobni za modru mladost u posljednja tri finala, a nova prigoda nudi se na 20. izdanju Ramljaka, koji će Dinamo pokušati organizirati uz još jače sudionike sljedeće godine...

- Udinese je realno nezasluženo osvojio prvo mjesto, iako pobjedniku turnira svakako treba čestitati na naslovu. Dinamo je prezentirao vrlo dobru igru, a posebno je važno da je momčad pokazala kako se može uspješno prilagoditi na svaki način igre suparnika. Od svih sudionika dobili smo pohvale za organizaciju turnira, a sada imamo godinu dana vremena da sljedeće godine budemo još uspješniji, istaknuo je direktor Dinamove škole nogometa Tomislav Butina.

Linker
18. travanj 2024 15:40