RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PLES KUGLICA

Dinamo saznao protivnike u Europskoj ligi! Ništa od sudara sa Zvezdom, Modri putuju i u London

Dinamo će među ostalima putovati i u Englesku na okršaj s kultnim klubom
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 11:28

Prvi put je Dinamo bio prvi nositelj i čekao baš sve suparnike u skupini Europske lige. K tome, hrvatski je prvak izvučen posljednji iz prve zdjele, nositelj je skupine H (kao Hrvatska, tako je ispalo), a izbjegli su „modri” sve neželjene klubove, uključujući i C. zvezdu i to u situaciji kad su ostale samo tri kuglice za izvući od drugih nositelja.

Genk (Belgija), West Ham (Engleska) i Rapid (Austrija) ispali su suparnici „modrih” od 16. rujna do 9. prosinca, točan raspored Uefa će napraviti najkasnije u subotu ujutro pomoću računalnog algoritma.

Iako je bio tek u trećoj skupini nositelja, West Ham se doima najtežim. Bivši klub Slavena Bilića, koji svoje utakmice već nekoliko sezona igra na Olimpijskom stadionu u Londonu, prvi je nakon dva kola engleskog prvenstva s dvije pobjede i najboljom gol-razlikom (8-3). Vodi ga David Moyes (58), govori se da bi mogao dovesti Nikolu Vlašića iz CSKA, a imaju „čekićari” poput „purgera” jedan europski trofej, Kup pobjednika kupova 1965.

image
Skupine Europska liga
SOFASCORE

Foto: Sofascore

- Najmoćnije zvuči West Ham jer dolazi iz Premiershipa, ali ne treba podcjenjivati ni Genk ni Rapid. Belgijska liga je vrlo dobra liga, a s Austrijancima smo se imali prilike suočiti prošle godine (WAC, op. p.) i to je završilo dobro, vjerujemo da je i Rapid na sličnoj razini i da možemo protiv njega polagati nade u dobar rezultat.

Genk je s utakmicom manje sedmi nakon pet kola belgijske Jupiler lige, kadar mu vrijedi slično kao Dinamov, 133,45 milijuna eura po Transfermarktu, a poveznica s Dinamom, Zagrebom i Hrvatskom je Branko Strupar, koji ovaj petak opet nije imao mira, a neće ni za vrijeme tih dvaju utakmica.

Rapid je lani u pretkolu Lige prvaka izbacio Lokomotivu, a nakon pet kola austrijske Bundeslige je treći sa sedam bodova, kadar mu vrijedi manje od Hajdukova, a gotovo isto kao Osijekov, 30,15 milijuna eura. Za njega igra bivši Riječanin Srđan Grahovac, ali i mladi austrijski reprezentativac Robert Ljubičić.

Grupna faza natjecanja u Europskoj ligi započet će 16. rujna, a završiti 9. prosinca.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Uživo:

SKUPINA A

Lyon, Rangers, Sparta Prag, Brondby

SKUPINA B

Monaco, PSV, Real Sociedad, Sturm

SKUPINA C

Napoli, Leicester City, Spartak, Legia

SKUPINA D

Olympiacos, Eintracht, Fenerbahče, Antwerp

SKUPINA E

Lazio, Lokomotiv, Marseille, Galatasaray,

SKUPINA F

Braga, Crvena zvezda, Ludogorec, Midtjyland

SKUPINA G

Bayer Leverkusen, Celtic, Betis, Ferencvaroš

SKUPINA H

GNK Dinamo, Genk, West Ham, Rapid Beč

----------------------------------------------------------------------------

1. nositelji: Lyon, Napoli, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Lazio, Olympiacos, Monaco, Braga

2. nositelji: Celtic, Eintracht Frankfurt, Crvena zvezda, Leicester, Rangers, Lokomotiv Moskva, Genk, PSV Eindhoven

3. nositelji: Marseille, Ludogorec, West Ham, Real Sociedad, Betis, Fenerbahče, Spartak Moskva, Sparta Prag

4. nositelji: Rapid Beč, Galatasaray, Legia Varšava, Midtjylland, Ferencvaros, Sturm, Bröndby, Antwerp

>>> Sve je spremno za početak ždrijeba u kojem će Dinamo saznati svoje protivnike u grupnoj fazi Europske lige. Nogometaši Dinama će u petak na ždrijebu skupina Europske lige biti u prvoj jaskosnoj skupini, zajedno s francuskim Lyonom i Monacom, talijanskim Napolijem i Laziom, njemačkim Bayer Leverkusenom, grčkim Olympiacosom i portugalskom Bragom.

U trećoj skupini su francuski Marseille, bugarski Ludogorec, engleski West Ham United, španjolski Betis i Real Sociedad, turski Fenerbahče, moskovski Spartak i praška Sparta.

Iz četvrtog "lonca", 'plavi' mogu dobiti bečku Austriju, turski Galatasaray, poljsku Legiju, danski Midtjylland ili Brondby, mađarski Ferencvaros, belgijski Antwerp ili austrijski Sturm.

----------------------------------------------------------------------------

Linker
29. travanj 2024 23:20