CROPIX
ZASJENIO JE MLADU ZVIJEZDU

DINAMO U SVOM DVORIŠTU IMA JOŠ JEDNOG ČUDESNOG IGRAČA KOJI OPASNO KUCA NA VRATA PRVE MOMČADI Veznjak je u Maksimir stigao na preporuku Zambate

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. ožujak 2020. 22:51

Bernard Karrica (19) također je jedan od dobitnika utakmice u Münchenu. Kosovar koji igra pod albanskom zastavom, igrač je koji je u Dinamo došao na preporuku Slavena Zambate. Njega je, pak, nazvao prijatelj, koji mu je rekao da bi Karrica mogao biti kapacitet za Dinamo.

Karrica zasad to na ovoj juniorskoj razini i pokazuje. Zabio je prvi Dinamov gol u Ligi prvaka ove sezone, protiv Atalante, za pobjedu 1:0. A sad je zabio i zadnji, dosad zadnji, za 0:2 protiv Bayerna. Bio je vrlo razigran u Münchenu, može se reći da je zasjenio Leona Dajakua, igrača kosovskog podrijetla, koji je već igrao i za prvu Bayernovu momčad.

Dajaku je zabio gol za 1:2, vratio Bayern u igru, ali je kasnije ponešto i promašio, uostalom, promašio je i u raspucavanju s bijele točke. Karrica nije pucao “penal” jer je već izišao iz igre. Karrica i Dajaku često su tijekom utakmice bili u duelu, Dinamovo krilo bilo je tu uspješnije.

Davorin Olivari

Osim što je zabio, bio je i asistent, sjajno centrirao Šipošu za udarac glavom. Šteta što Karrica nije na početku drugog dijela zabio “jedan na jedan”, domaći vratar ga je pročitao, no imao je Šipoš u nastavku čisti zicer s dva-tri metra.

Ako već uspoređujemo Karricu i Dajakua, recimo da je Karrica točno pet dana stariji od Bayernova krila, dosad je u Ligi prvaka upisao osam nastupa, dva gola i dvije asistencije. I on bi na ljeto mogao pokucati na vrata prve momčadi, barem na pripremama.

Linker
25. travanj 2024 14:58