RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TEST ZA MODRE

Dinamov dolazak izaziva veliku pažnju, protiv hrvatskog prvaka će zaigrati i - Luka Modrić

Četvrtoligaš će u nedjelju odigrati dvoboj s aktualnim prvakom Hrvatske...
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 09. listopad 2021. 21:17

U prvenstvenoj stanci zbog kvalifikacijskih nastupa reprezentacije Hrvatske u nedjelju će poklonici nogometa u Varaždinskoj županiji imati priliku vidjeti na djelu sastav zagrebačkog Dinama. Njihov domaćin je NK Nedeljanec, već niz godina stabilni četvrtoligaš skupine Čakovec - Varaždin. I u ovom mjestu u blizini baroknog grada

Plavi oduvijek imaju pravu vojsku svojih vjernih navijača, pa ne treba dvojiti da će mnogi od njih pozdraviti svoje ljubimce. Gostovanje je dogovoreno uz ostalo i zbog dobre suradnje trenera Damira Krznara i Damira Maretića koji su svojevremeno zajednički dijelili dio svoje igračke karijere u prvoligašu Varteksu.

Klub iz Nedeljanca osnovan je prije 45 godina, trenutno je na diobi četvrtog mjesta u četvrtom razredu dviju sjevernih županija. A njegove veze s klubom iz Maksimirske ulice sežu gotovo od samog osnivanja. Između ostalog iz Nedeljanca su potekla dvojica bivših prvotimaca Plavih, bili su to Josip Brezovec i Marko Rog. Mnogi ne znaju da je svoje prve nogometne korake u ovom klubu napravio i Neven Đurasek, koji se vinuo do prvoligaških visina.

Dodajmo da je dijete NK Nedeljanec i Dario Melnjak, povremeni reprezentativac Hrvatske i aktualni igrač splitskog Hajduka. A posebna zanimljivost je da u domaćoj momlčadi posljednje dvije godine igra Luka Modrić, ponikao iz škole kluba u Zagrebačkoj ulici. Naposljetku, iz Nedeljanca je potekla i Janja Čanjevec, nogometna reprezentativka koja je seniorsku karijeru započela u ženskoj ekipi Dinama, a trenutno je članica Splita.

U Nedeljancu su stasali i drugi poznati igrači, najviše se istaknuo svakako Tomislav Kocijan, koji je nakon Varteksa dugo igrao u Austriji (Sturm, Salzburg), pa i postao austrijski reprezentativac. Nedjeljni susret počinje u 15 sati, a domaćini uz dugo čekano gostoprimstvo Plavima, koji će nastupiti sa svim raspoloživim prvotimcima s iznimkom reprezentativaca, najviše priželjkuju vrijeme bez oborina i prikladan travnjak.

Linker
19. travanj 2024 00:24