John van den Brom

 VIRGINIE LEFOUR Belga Via Afp
SPREMA SE SMJENA

Dinamov rival u Europskoj ligi mijenja trenera uoči kola odluke!? Evo tko bi trebao sjesti na klupu

Dinamo i Genk u zadnjem kolu Europske lige borit će se za drugo mjesto i prolazak u drugi krug
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. studeni 2021. 07:32

Genk ganja pobjedu protiv Rapida na svom stadionu, a u tom bi slučaju Modrima trebao barem bod protiv West Hama u Londonu. A, moglo bi se dogoditi da Belgijci u taj završi čin natjecanja u skupini uđu s novim trenerom.

Naime, već i prije nedavne utakmice u Maksimiru trener John van den Brom bio je pod pritiskom. Genk je ponovno zapao u rezultatsku krizu, a utakmica protiv Dinama trebala je označiti početak novog, pozitivnog niza. Bod je Genku bio primarni cilj u Zagrebu, van den Brom ga je i osvojio. Međutim, samo tri dana kasnije stiglo je novo razočaranje za Genkove navijače, a čini se i Upravu.

Genk je u nedjelju igrao protiv Club Bruggea, imao je od 42. minute igrača više, s dva gola Hrošovskog okrenuo je Genk utakmicu iz 0:1 u 2:1. Ali, u završnici dvoboja Brugge je s desetoricom zabio dva pogotka i uzeo sva tri boda. Bila je to peta utakmica zaredom u svim natjecanjima u kojima Genk nije pobijedio, čeka trijumf već mjesec dana, na 10. je mjestu prvoligaške ljestvice. I van den Bromu se počela jako tresti klupa. Belgijski mediji pišu da je pred njim imperativ, mora u srijedu u Kupu pobijediti istog protivnika, Club Brugge, ili će dobiti otkaz. Štoviše, tvrde da se već zna i nasljednik, to bi trebao biti Danac Glen Riddersholm, koji je početkom mjeseca došao u Genk za van den Bromova pomoćnika. Očito, nije došao da bi samo bio asistent...

Ako van den Brom ne pobijedi u srijedu Brugge u Kupu, mogao bi tako Genk u zadnje kolo Europske lige ući uz novu trenersku energiju, uz tzv. pozitivan šok. Ali, podsjetimo, na drugoj će strani biti Rapid koji je također nedavno promijenio trenera. Umjesto Dietmara Kühbauera, koji je već neko vrijeme bivši, u nedjelju je za novo, trajno rješenje potvrđen Ferdinand Feldhofer, Dinamu već poznat od prošle sezone, kad je sjedio na klupi Wolfsbergera. Može li on sad pomoći Modrima da izbore drugi krug Europske lige pa još malo 'pogurati' Genk u krizu?

Linker
17. travanj 2024 07:40