REUTERS
RESPEKTABILNIH ČETIRI OD PET

DINAMOV SUPARNIK U LIGI PRVAKA MELJE SVE PRED SOBOM, OSTVARILI VEĆ DEVETU POBJEDU U PRVENSTVU Za najmoćniju ukrajinsku momčad zabijaju i stoperi

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. rujan 2019. 23:30

Ni Vorskla nije uspjela zaustaviti najmoćniju ukrajinsku momčad. Šahtar je i u 9. kolu ukrajinskog prvenstva trijumfirao i na kontu ima 27 bodova.

Dobra je to bila predigra momčadi koju vodi trener Luis Castro uoči utorka i važnog gostovanja kod Atalante u Milanu u 2. kolu skupine C Lige prvaka.

Šahtar je devetu ligašku pobjedu ostvario rezultatom 4:0, a četiri gola Vorskli je zabio iz pet udaraca upućenih u vrata. Poveli su Rudari u 32. minuti, asistent je bio Izraelac Solomon, a strijelac 20-godišnji stoper Valerij Bondar, koji je zabio svoj prvi pogodak u dresu Šahtara. U nastavku se domaćinima otvorilo.

U 50. minuti Konopljanka je pogodio s bijele točke, a i njemu je to bio prvi gol u dresu Rudara iz Donjecka, koji svoje domaće utakmice igraju u Harkivu. Za 3:0 poentirao je Alan Patrick u 72. minuti nakon asistencije Taisona, a konačnih 4:0 u 77. je postavio Junior Moraes, čiji je dodavač bio Ismaily. Moraes je bio dobar potez trenera, šest minuta ranije Brazilac je ušao s klupe.

Linker
19. svibanj 2024 15:43