Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
DINAMO NE MISLI STATI

DINAMOV VEZNJAK BRILJIRA NA SVE ČETIRI FRONTE Za SN najavio veliki derbi: Želimo pobjeđivati i bez Danija Olma!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. veljača 2020. 23:23

Amer Gojak jedini je Dinamov igrač koji može ove sezone zabiti na sve četiri fronte. Bio je strijelac u Superkupu za Dinamovu pobjedu protiv Rijeke, postigao je pogodak protiv Gorice u HNL-u, u Europi je tresao mrežu Ferencvarosa i Rosenborga.

Taj gol u Trondheimu Dinamu je i donio Ligu prvaka.

Nedostaje, dakle, gol u Kupu, veliku će priliku imati Gojak ponovno na Rujevici u srijedu.

Nije zabio u Koprivnici iako je imao dvije jako dobre prilike, možda se baš otvori na Rujevici.

- Ma, najbitnije je da prođemo, a tko će zabiti je sasvim svejedno. Bio bih sretan ako zabijem za pobjedu, ali u konačnici doista nije bitno tko će biti strijelac - rekao nam je Gojak, dan nakon te startne pobjede u Koprivnici.

Bodovi najvažniji

- Za početak je to bilo sasvim dobro. Najvažnije je bilo uzeti tri boda, ušli smo pobjedom u ovu godinu. Sad trebamo još puno raditi na svakom treningu i bit će to još puno bolje. Iako, nije bilo loše u Koprivnici, nismo dopustili protivniku nikakve velike prilike, a da je realizacija bila malo bolja, pobijedili bismo i s većom razlikom.

Koprivnica, 190419. 
Gradski stadion. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, 
NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Amer Gojak.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Evo, sad Rijeka, na Rujevici, uvijek su to vrlo zanimljive utakmice i veliki izazovi za Modre?

- To je derbi, protiv Rijeke uvijek moramo biti maksimalno koncentrirani. Ali, Rijeka nam leži. Uvijek dobro odigramo protiv Riječana, i u srijedu nas zanima samo pobjeda.

Krenuo je taj Dinamov uvjerljiv niz nakon finala Kupa u Puli. Tada su Riječani osvojili Rabuzinovo Sunce, ali i probudili ‘zvijer’. U tri iduće utakmice tri Dinamove pobjede i gol-razlika 9:0. Uz onih 0:5 na baš na Rujevici.

- To finale Kupa bio je naš mali pad koncentracije, nakon puno bitnih utakmica te sezone malo smo se i ispraznili. Ali nakon toga smo naplatili taj poraz, dobro smo ga naplatili. I ne mislimo stati. Vjerujemo u sebe, u dobru utakmicu i našu pobjedu. Ne mora biti 5:0 kao zadnji put, može biti i 1:0, sasvim dovoljno za prolaz.

Rijeka nije najbolje ušla u 2020., poraz od Lokomotive mogao bi ostaviti traga, a i inače nije Rožmanova momčad tako opasna kao zadnjih godina. No, to u Kupu ne mora biti tako, uvijek je to natjecanje prevrtljivo, neizvjesno?

- Bez obzira na sve, očekujem tešku utakmicu, pogotovo jer se igra na njihovu terenu. Ne smijemo izgubiti, nemamo popravni. Moramo biti na našem maksimumu, dat ćemo sve od sebe, a kad je tako onda vjerujem u našu pobjedu.

Koliko je lagano, ili teško, pronaći nove motive u situaciji kad Dinamo ima toliku prednost na ljestvici, naslov prvaka praktički arhiviran, a Europe više nema?

- Nemamo problema s motivacijom. Iskreno, dogovorili smo se u svlačionici da zaboravimo sve što je bilo na jesen, to je iza nas i da se potpuno fokusiramo na sve ono što slijedi. Kao da krećemo od nule, kao da nemamo prednost, želimo u svakoj utakmici slaviti, nizati pobjede. Kako u Kupu, tako i u prvenstvu, želimo u svakoj utakmici potvrđivati našu kvalitetu.

Kakve je ciljeve stavio pred samoga sebe? Vrhunac sezone mogao bi biti plasman na Euro s reprezentacijom BiH, kroz Ligu nacija?

Ljeto s više opcija

- Želim na svakom treningu i utakmici biti još bolji, s Dinamom nizati pobjede, a također i s reprezentacijom otići na Euro, to mi je velika želja. Na obje fronte želim samo pobjede, ništa drugo me ne zanima.

Pričalo se i da bi Gojak ove zime mogao otići iz Dinama, bio je u izlogu, spominjali su se ponajviše klubovi iz Njemačke i Španjolske. Je li očekivao da će i dalje biti u Dinamu?

- Ostao sam, imam ugovor s Dinamom. Što se tiče moje karijere, o tome se brine moj otac i ljudi u klubu. Nemam razloga biti nezadovoljan, sretan sam što sam ostao ovdje i želim na svakom treningu i utakmici dati maksimum. A što bude - bit će. Sigurno je i da ljeto pruža više opcija, vidjet ćemo što će se tada dogoditi.

Zato je otišao dugogodišnji cimer Dani Olmo. I Gojak i Dinamo tek se navikavaju na život bez Danija.

- Svatko ide tamo gdje će biti zadovoljan, Daniju želim sreću. Čujemo se redovito, pričali smo, ali to što smo pričali, ostaje među nama. Čestitao mi je na pobjedi u Koprivnici, ja njemu na debiju za Leipzig. Baš mi je drago da mu super ide u karijeri.

Kakav će biti Dinamo bez Olma? U Koprivnici se nije primijetilo da nedostaje, vidi se da Dinamo ima dugu i kvalitetnu klupu, pogotovo u HNL konkurenciji?

- Svi koji su tu su kvalitetni i svatko može svakoga zamijeniti. Olmo je kvalitetan. ali koga nema bez njega se može i mora. Mi nastavljamo gdje smo stali i želimo pobjeđivati i bez njega.

Trener Bjelica kazao je da ne misli teret Olmova nasljednika staviti na leđa ijednog igrača pojedinačno, već da ima više njih koji mogu nadoknaditi taj odlazak. Prije svih tu su Gojak, Ivanušec i Majer, baš su njih trojica u Koprivnici to i pokazali. Svi su imali svoje svijetle trenutke.

Milina je trenirati

- Mislim da svi trojica to možemo. Odlično smo odradili pripreme, spremni smo na izazove. I nema tu neke konkurencije među nama, podrška smo jedan drugome. Svi smo u svlačionici kao jedna obitelj, milina je trenirati i igrati u okruženju koje imamo u Dinamu - zaključio je Gojak.

U srijedu će, dakle, imati priliku zaokružiti svoju statistiku, zabiti i u četvrtom natjecanju ove sezone.

Gojakovi golovi ove sezone

SUPERKUP

13. srpnja 2019.

Dinamo - Rijeka 1:0

(gol za 1:0 u 41. minuti)

PRVENSTVO

2. kolovoza 2019.

Dinamo - Gorica 3:1

(gol za 3:0 u 83. minuti)

LIGA PRVAKA

13. kolovoza 2019.

Ferencvaros - Dinamo 0:4

(gol za 0:4 u 79. minuti)

27. kolovoza 2019.

Rosenborg - Dinamo 1:1

(gol za 1:1 u 71. minuti)

Linker
01. svibanj 2024 22:58