Nenad Bjelica i navijači Trabzonspora

 Foto: Cropix, Profimedia, Ilustracija: SN
TVRDE TURCI

Dinamova zvijezda nije jedina meta, Bjelica će u Trabzonspor pokušati dovesti još jedno zvučno HNL ime?

Hrvatski trener uvest će nekoliko promjena, a turski mediji nagađaju i o potencijalnim pojačanjima
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2023. 11:14

Nenad Bjelica polako je počeo slagati momčad za sljedeću sezonu. Hrvatski trener preuzeo je prošloga tjedna turski Trabzonspor, u debiju je poveo, ali i ostao s igračem manje pa primio četiri komada na gostovanju kod Sivasspora.

Nije to bio za Bjelicu početak kakav je priželjkivao. Njegov klub trenutno zauzima šesto mjesto u ligi i zaostaje 25 bodova za vodećim Galatasarayem.

Turski mediji već nekoliko dana pišu o igračima koje bi hrvatski trener mogao dovesti u svoj novi klub. Prošloga tjedna tako se pojavila informacija da mu je jedna od glavnih želja Dinamov Luka Ivanušec kojeg Transfermarkt procjenjuje na 10 milijuna eura, a sada se u kombinacijama pojavilo još jedno ime.

image

Luka Ivanušec

RONALD GORSIC Cropix

Turski Fanatik otkriva da Bjelica nije baš najzadovoljniji kadrom kojim raspolaže. Ističu i da posao s Ivanušecom izgleda kao težak zadatak, ali da bi mogao posegnuti za kapetanom Osijeka Mihaelom Žaperom.

Žapera Transfermarkt procjenjuje na tri milijuna eura, no Turci se nadaju da bi ga mogli dobiti nešto ispod te cijene.

U ovoj priči potrebno je naglasiti kako se svojevremeno ‘šuškalo‘ da Bjelica i Žaper navodno nisu uvijek bili u najboljim odnosima. Kada tome dodamo i informaciju da je defenzivni veznjak dulje vrijeme bio na meti Dinama, a za njega je postojao i interes iz njemačke Bundeslige, postavlja se pitanje je koliko je zapravo ovaj transfer izvediv?

image

Mihael Žaper

VLADO KOS Cropix

Linker
18. svibanj 2024 07:30