Zlatan Koščević

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
PEH ZA MODRE

Dinamovi juniori ispali iz Lige prvaka, talentirani napadač nesmotrenim potezom pokvario sjajan dojam

U uzvratnoj utakmici protiv Basela bilo je 0:0, a Švicarci su prošli dalje zbog pobjede 2:0 iz prvog susreta
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 29. studeni 2023. 16:25

U uzvratnoj utakmici 2 kola razigravanja juniorske Lige prvaka Dinamo i Basel odigrali su bez pogodaka 0:0, a Švicarci su prošli dalje zbog pobjede 2:0 iz prvog susreta.

Modri su očekivano imali više od igre, ostavili bolji dojam u odnosu na suparnika, no u konačnici je izostala realizacija.

Luka Vrbančić najkreativniji je igrač juniora Dinama. Vrbančić već na svom kontu ima nastupe i za prvu momčad maksimirskog velikana, stoga nije nikakvo iznenađenja da je Vrbančić i jučer bio prilična opasnost za gostujući sastav.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

Osim Vrbančića u Dinamu puno u budućnosti očekuju i od talentiranog napadača Zlatana Koščevića, a upravo je spomenuti dvojac kreirao jedan od najopasnijih napada Dinama u provom dijelu, ali je nakon udarca Koščevića mreža Basela ostala netaknuta. Baković je udarcem iz daljina također ugrozio vrata švicarskog sastava koji je najizgledniju prigodu da dođe do prednosti propustio realizirati u 39 minuti. Brzonogi Kayombo idealno je asistirao Ryteru koji je neometan iz blizine pucao pokraj vrata.

Trener Dinama Ivica Banović pun elana je u svom trenerskom prostoru pokušavao savjetima pomoći svojim igračima da što prije otključaju švicarsku bravu, ali u tome modra mladost nije uspjela baš kao niti u Baselu iako je Dinamo u prvom susretu istih suparnika imao čak 21 udarac na vrata Basela.

image

Ivica Banović

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Na početku nastavka Vrbančić je nakon prodora ispremiješao obranu gostiju, ali u šesnaestercu Basela niti jedan igrač Dinama nije uspio doći do lopte u obećavajućoj situaciji. Potom je u posljednji trenutak blokiran udarac Košćevića iz blizine poslije još jednog opasnog napada zagrebačke družine.

S obzirom na dva pogotka prednosti iz prvog susreta, Švicarci su očekivano strpljivo čekali prigodu iz kontranapada uz obranu koja se barem u prvih sat vremena igre pokazala kao najkvalitetniji dio njihove momčadi. U 60. minuti Koščević se oslobodio stopera Basela i uposlio Geca koji je iskosa pucao u vratara Peiffera.

image

Zlatan Koščević

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Nakon toga su gosti nespretnim reakcijama umalo pogodili vlastitu mrežu u potpunoj dominaciji Dinama u drugom poluvremenu. No pogodak nikako domaćini nisu uspjeli postići uz još jednu obranu udarca Košćevića koji je u nastavku bio najbolji pojedinac u redovima Dinama do kobne 70. minute.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

No sve dobro što je učinio do 70. minute, Koščević je upropastio potpuno nepotrebnim prekršajem nad vratarom Basela Pfeifferom, za drugi žuti karton i isključenje, iako je i vratar Basela potencirao prekršaj, bez obzira na to što se nije radilo o grubom prekršaju. U završnici dvoboja se vratar Dinama Klarin istaknuo s dvije odlične intervencije, uz promašenu prigodu Miljaka i kraj nastupa za juniore Dinama u Ligi prvaka za ovu sezonu.

Linker
05. svibanj 2024 08:19