PIETER STAM DE JONGE
BEZ PROBLEMA

Dinamovi protivnici bez pogreške! Feyenoord, CSKA i sjajni Wolfsberger upisali pobjede u gostima

U četvrtak će Dinamo ugostiti Wolfsberger dok će se u drugom susretu sastati Feyenoord i CSKA
Piše: HinaObjavljeno: 01. studeni 2020. 17:01

Suparnici zagrebačkog Dinama u skupini K Europske lige Wolfsberger, Feyenoord i moskovski CSKA ostvarili su gostujuće pobjede u nacionalnim prvenstvima.

Wolfsberger je pobijedio Admiru sa 3-1, Feyenoord je slavio protiv Emmena sa 3-2, dok je CSKA porazio Rotor Volgograd sa 1-0.

Wolfsberger, protiv kojeg će Dinamo igrati u četvrtak na stadionu Maksimir, je sav posao protiv Admire odradio već u prvom poluvremenu stigavši do prednosti 3-0. Golove su zabili Michael Liendl (12-11m, 23-11m) i Eliel Perez (37). Domaćin je u drugom dijelu uspio tek ublažiti poraz autogolom Nemanje Rnića (88).

Momčad koju vodi austrijski stručnjak Ferdinand Feldhofer trenutačno se nalazi na sedmom mjestu prvenstva sa šest bodova, 12 manje od lidera RB Salzburga.

Daleko teže do bodova je stigao Feyenoord koji je protiv Emmena slavio sa 3-2 golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Bila je to tek prva pobjeda Feyenoorda u posljednjih pet nastupa u svim natjecanjima.

Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, čak su drugi gol zabili su igračem manje, no gosti iz Rotterdama su ipak uspjeli krenuti rezultat ostvarivši četvrtu pobjedu u prvenstvu u sedam kola.

Golove za goste zabili su Mark Diemers (40-11m), Jens Toornstra (45+3) i Naoufal Bannis (90+4), dok su pogotke za Emmen postigli Anco Jansen (5-11m) i Michael de Leeuw (42). Dodajmo kako je Emmen od 36. minute igrao bez isključenog Jansena.

Feyenoord je četvrti na ljestvici nizozemskog prvenstva sa 15 bodova, tri manje od vodećih Ajaxa i Vitessea.

Gostujuću pobjedu ostvario je i CSKA porazivši Rotor Volgograd sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Alan Đagojev u 41. minuti.

Nikola Vlašić je igrao do 88. minuta, a umjesto njega u igru je ušao Kristijan Bistrović. Za domaćine je branio Josip Čondrić, bivši vratar Rudeša i Istre.

CSKA drži vodeću poziciju sa 28 bodova, ispred Zenita i moskovskog Spartaka koji imaju po bod manje.

U četvrtak će Dinamo ugostiti Wolfsberger dok će se u drugom susretu sastati Feyenoord i CSKA.

Linker
19. travanj 2024 21:33