MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
DEČKI S KRIMEJE

Dinamu neće biti lako! Prijete mu vratar koji je skinuo penal Olmu i sudionik Modrićevog ZG-oproštaja

‘Nisu igrali za vikend pa očekujem Dinamo u respektabilnoj postavi‘, veli nekadašnji HNL-napadač.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. rujan 2021. 14:57

Nema karantene, priprema za utakmicu, kao i za svaku drugu, trening dan prije u vrijeme utakmice, kaže trener Orijenta Edo Flego, nekada prvoligaški igrač Rijeke i Pomorca.

Ne može se u njegovu glasu osjetiti neka euforija, nema velikih najava kako će Dinamo pasti na Krimeji, ali, svakako, svjestan je da njega i njegove igrače čeka jedna posebna utakmica.

- To nam je nagrada, utakmica za uživanje. Naravno, igramo na svom terenu, u Kupu uvijek postoji jedan dodatan postotak vjerojatnosti za iznenađenje, pokušat ćemo napraviti što je moguće više. No, prije svega želimo uživati u jednoj posebnoj utakmici i u sjajnoj atmosferi - priča Flego, koji se slaže da Orijent ima ipak više šanse za senzaciju, no što su to imali u šesnaestini finala Kupa klubovi s kojima Dinamo obično igra u toj fazi. Orijent je klub iz vodeće grupe drugoligaša, nije niželigaš.

- Da, gledajući tako, između nas i Dinama je samo jedan rang razlike, međutim, Dinamo je klub koji je i iznad ranga naše prve lige, stoga je uistinu veliki favorit.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Ali, isto tako, Dinamo nije trenutno u nekoj velikoj formi, možda ga se može uhvatiti u raskoraku?

- Vidjet ćemo, kažem, uvijek je moguće iznenađenje, ali ne opterećujemo se time, mi nemamo nikakav imperativ.

U zadnjem drugoligaškom kolu Orijent je izgubio kod Dubrave (3:1) i ispustio vrh Druge HNL. Ima li taj poraz veze s onim čestim problemom da su glave igrača već bile u utakmici s Dinamom?

- Ma, ne bih rekao da nam je to bio problem. Mi igramo u zadnje vrijeme u ritmu srijeda-subota, nismo na to naviknuli, nemamo tako širok kadar. Ali, naravno, teško je igračima bilo izbaciti iz glava Dinamo, sigurno su u podsvijesti nosili tu utakmicu.

Očekuje li Dinamo u punom sastavu na Krimeji?

- Odgodili su derbi s Hajdukom, prošlo im je sedam dana od zadnje utakmice, sigurno će protiv nas istrčati respektabilna momčad s puno glavnih igrača i vjerujem da će veći dio igrati u tom sastavu - zaključio je Edo Flego, trener Orijenta, koji žali što njegova momčad neće biti kompletna, nekoliko je važnih igrača izvan stroja zbog ozljeda.

Inače, spomenimo trojicu igrača Orijenta, koji su već igrali protiv Dinama. Mario Tadejević, recimo, bio je jedini Rijekin strijelac u onom 1:6 porazu u Maksimiru, u oproštajnoj utakmici Luke Modrića. Andro Švrljuga igrao je za Žalgiris protiv Modrih u pretkolu Lige prvaka, ali najljepša sjećanja ima Kristian Boglić. On je bio vratar Novigrada, prije pet godina kad je Dinamo u osmini finala jedva prošao nakon pucanja jedanaesteraca. Bilo je 0:0 nakon 120 minuta, a onda je Boglić uspio i skinuti jedan udarac s bijele točke (Dinamo je promašio dva udarca). Pamtit će možda i čitav život da je obranio udarac - Daniju Olmu!

Linker
03. svibanj 2024 08:50