AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/Afp/Profimedia
OGLASIO SE I KLUB

Dirljiv oproštaj hajdukovaca od Cice: ‘Tukli su ga kao i mene! Džentlmen, divan čovjek, ajme žao mi je‘

‘Baš drag čovjek u svakom pogledu, pravi igrač i trener‘, kaže Mišo Krstičević.
Piše: Zdravko Reić/Jutarnji listObjavljeno: 01. ožujak 2021. 12:59

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama Zlatko Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti. Reakcije stižu sa svih strana, tuguje plavi puk, ali i svi kojima j enogomet bitan dio života.

Reakcije legendarnih hajdukovaca puno toga govore o Kranjčaru kao igraču, ali i kao čovjeku.

Ivan Katalinić:

- Žao mi je… Sjećam se Cice, vodili smo borbu kao treneri, on na klupi Dinama, ja ovoj Hajdukovoj. Bio je jako korektan čovjek. Nas dvoje smo debitirali za reprezentaciju Jugoslavije, bilo je to na turneji u Južnoj Americi 1977., prvi naš nastup protiv Kolumbije i pobjeda s 1-0, pa protiv Meksika, opet s 1-0 za nas.

Nikica Cukrov:

- Cico, izvanredan igrač, tehničar, imao je balun, kako se to kaže, u malom prstu. Igrali smo zajedno neke utakmice za reprezentaciju bivše države. Bio je bolji igrač nego što bi se to dalo zaključiti po broju nastupa… To je bilo doba kada je igrao onaj koji je bio bliži oltaru…

Mišo Krstičević:

- U posljednje vrijeme sam ga sretao u Iranu, radili smo kao treneri. Kranjčar je tamo ostavio izvanredan dojam, pogotovo u Sepahanu. Bio je izbornik olimpijske reprezentacije Irana, što je veliko priznanje za stručnost. Inače, igrali smo zajedno u reprezentaciji Jugoslavije, a i jedan protiv drugoga u dresovima Dinama i Hajduka… Baš drag čovjek u svakom pogledu, pravi igrač i trener.

Zlatko Vujović:

- Ajme kako mi je žao, jer je Zlatko Kranjčar u svakom pogledu bio veličina. Izvanredni igrač, igrali smo zajedno i neke utakmice, sjećam se da mi je davao savjete. Bili smo i rivali, ali od njega nisam čuo niti jednu riječ prijekora prema bilo kome. A tukli su ga bekovi, kao i mene. Istinski džentlmen, mirna osoba, divan čovjek.

Ivan Gudelj:

- Šokiran sam, nisam znao da je bio u bolnici. Ostavio je veliki trag u našem nogometu. Sjećam se jedne utakmice u ondašnjem Titogradu, protiv Walesa, bilo je 4:4, Cuci je zabio krasan gol. Rijetko korektan, prava dobričina. Eto, mi snivamo, a Bog odlučuje.

Na svom Facebook profilu i Hajduk se oprostio od bivšeg hrvatskog izbornika, preminulog Zlatka Kranjčara.

- Noćas nas je napustila istinska legenda hrvatskog nogometa Zlatko Cico Kranjčar. Bio je prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije od uspostave neovisnosti. Uz to je bio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od 2004. do 2006. koju je vodio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Rival na travnjaku, gospodin i prijatelj van njega. HNK Hajduk izražava iskrenu sućut cijeloj njegovoj obitelji zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivao u miru.

Zlatko Kranjčar u dva navrata bio je u ozbiljnim pregovorima sa Hajdukom glede preuzimanja klupe Bijelih, najbliže u listopadu 2008. godine nakon odlaska Gorana Vučevića kada je mjesto trenera povjereno Anti Miši.

Linker
02. svibanj 2024 08:44