Nicolň Campo/DDP Usa/Profimedia
PRELIJEPA GESTA

Dirljive scene u Sloveniji: Navijači skandirali ikoni kluba koja se bori s depresijom

Navijači Atalante su se oduševlili kada ih je Josip Iličić izašao pozdraviti i razgovarati s njima
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 26. listopad 2023. 16:52

Bivši igrač i legenda Atalante Josip Iličić jutros je planirao odraditi trening sa suigračima u Mariboru uoči nadolazeće prvenstvene utakmice protiv Rogaške. Dok se bivši slovenski reprezentativac pripremao za trening, izvana je čuo kako netko viče njegovo ime, a ispostavilo se kako su navijači Atalante stigli ispred stadiona Ljudski vrt kako bi pozdravili svoju legendu.

Talijanski navijači bili su na putu za Graz, gdje Atalanta večeras igra protiv Sturma utakmicu Konferencijske lige. Usput su se zaustavili u Mariboru s jednim ciljem - posjetiti bivšeg igrača kluba iz Bergama, koji je svojedobno bio idol navijača Atalante.

Navijači su se oduševlili kada ih je Iličić izašao pozdraviti, a uz to je odvojio vrijeme za razgovor i fotografirao se.

“Josipa Iličića dva autobusa navijača pozvala su glasnom pjesmom iz klupskih prostorija, gdje se već pripremao za jutarnji trening. Kratko druženje, navijačke pjesme, transparent njemu u čast i obavezno fotografiranje s posebnim igračem uljepšali su dan navijačima, a Jojotu svakako dali dodatnu motivaciju za sljedeće, izazovne tjedne“, napisao je Maribor na službenim stranicama kluba.

Tridesetpetogodišnji Iličić je u velikoj borbi s depresijom koja traje već godinama. Njegova situacija dodatno je motivirala navijače Atalante koji su ga podržali i skandirali njegovo ime. U dresu Atalante odigrao je 173 utakmice, a pritom je zabio 60 pogodaka i podijelio 44 asistencije.

Linker
04. svibanj 2024 00:03