Martin Baturina
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
AS IZ RUKAVA

Dobio je Bišćanov poziv, a može li biti Dinamovo iznenađenje za Šerif? Puca od snage i ne poznaje strah..

Njegov brat u Dinamu nije dočekao priliku, ali on je klasa više. Ponajbolji je u svakoj utakmici.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. kolovoz 2021. 14:05

Što će Damir Krznar napraviti u subotu? Čeka ga prvenstveni ogled protiv Lokomotive, dakako važan, posebno kad znaš da Osijek već bježi tri boda. Da stvar bude gora, Dinamo u prvenstvu nakon Lokosa čeka baš momčad Nenada Bjelice. Krznar - dakle - nije baš u poziciji da se kocka s rezultatom, poglavito ne s hipotekom teškog stradanja u Moldaviji.

U srijedu ga pak čeka "utakmica svih utakmica" protiv Šerifa. Utakmica koja može izravno donijeti 20 milijuna eura! U Maksimiru svi vjeruju da mogu nadoknaditi tih 3:0 iz prve utakmice, ali za takav pothvat trebat će energetski maksimalno spremne igrače. Što sugerira da bi ih bilo dobro odmoriti preko vikenda. Nemojmo zaboraviti da su Modri već odigrali 11 utakmica u 40-ak dana. Većinu njih po nesnosnim žegama, koje doista iscrpljuju igrače. Plus što dobar dio njih nije ni prošao pripreme, jer su bili na Euru... Nije lako Krznaru, s tim da se do sada mogao uvjeriti kako mu "polovična rješenja" nisu donijela željene rezultate.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Zato bi možda trebao razmisliti o novoj snazi te malo zaviriti u svlačionicu Dinama II. U njoj se nalazi jedan mladić koji je - koliko smo čuli - već dobio i poziv Igora Bišćana u U21 selekciju. Riječ je o Martinu Baturini (18), junioru, ali i izvanserijskom talentu, velikom nogometnom dragulju. Baturina je bio na pripremama s prvom momčadi i oduševio je sve. Jednako tako oduševljava i igrajući za drugu momčad. Najbolji je ili ponajbolji u svakoj utakmici. Pogledali smo i snimku utakmice 1. kola Druge HNL, Dinamo II izgubio ju je (1:2) u Bijelom Brdu. Međutim, mladi Baturina bio je odličan, dojmljiv, brz i nezadrživ. Veznjak koji ima sve, iako mu je samo 18 godina. Neobičajno odgovoran za svoje godine, rastrčan u oba smjera, čvrst u duelu, jak na nogama, s velikim repertoarom driblinga. Dinamo je tu utakmicu izgubio, ali je u mnogim elementima nadigrao snažnog i daleko iskusnijeg suparnika. A Baturina je radio razliku gotovo u svakom potezu. Nije ga Bišćan slučajno pozvao u mladu selekciju.

Pa ako može za U-21 reprezentaciju, zašto ne bi mogao i za Dinamo? Puca od snage, motivacije, mogućnosti, spreman je i ne poznaje strah.

Njegov stariji brat Roko (21) nije u Dinamu dočekao pravu šansu, sad je već drugu sezonu traži u Ferencvarosu. Međutim, Martin je klasa više, izvanserijski talent. Postoje igrači koji zaslužuju odmah biti gurnuti u vatru. Martin Baturina jedan je od njih...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:14