ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE/PROFIMEDIA Alessandro Garofalo/lapresse/profimedia
MLADI HRVAT OTKRIVA

‘Dobio sam šakom u glavu, pa sam napadače ganjao autom! Bježali su mi, ali uspio sam ih snimiti i prijaviti‘

‘Da su me htjeli ozbiljnije napasti mogli su me izvući iz auta‘, kaže hrvatski U21 reprezentativac
Piše: Frane VulasObjavljeno: 17. travanj 2023. 11:07

Nevjerojatna vijest s Apenina kako su mladoga hrvatskog nogometaša Roka Jureškina (22), člana drugoligaša Beneventa, napali navijači vlastitog kluba protutnjala je medijskim prostorom.

Hrvatski U21 reprezentativac i bivši član mlađih kategorija Hajduka kojeg je Pisa posudila Beneventu se našao na meti trojice navijača zbog loših rezultata svog kluba koji čami na začelju Serie B. Napali su ga dok je bio u svom automobilu, udarili i pobjegli.

Na društvenim mrežama Jureškin je potvrdio kako je s njim sve u redu, ali i da su pojedini tamošnji mediji malo cijelu priču napumpali i ‘pretumbali’.

- Neki su mediji malo pretjerali u opisu onoga što se dogodilo, preuveličali. Nije se dogodilo ništa strašno – rekao nam je u startu Jureškin koji je za Slobodnu Dalmaciju ispričao što se točno dogodilo nakon domaćeg poraza od SPAL-a 1:3.

UDARILI GA I DALI SE U BIJEG

- Bio je utorak, dan iza utakmice. Išao sam kući s treninga automobilom i jednog suigrača sam odbacio ispred stana. Stao sam na jedan parking pričati na mobitel, a prozor je bio otvoren. Imao sam naočale i kapu. Prišla su mi dvojica i upitali me jesam li ja nogometaš Beneventa. Rekao sam da jesam. U tom trenutku me jedan udario šakom u glavu i počeli su bježati, ušli su u automobil u kojem ih je čekao još jedan čovjek – otkrio nam je Kaštelanin Jureškin.

Što ste napravili tada?

- Išao sam automobilom za njima da fotografiram automobil. Bježali su mi, ali uspio sam ih fotografirati i sutra sam to prijavio policiji. U nekim medijima je ispalo kao da me prebilo, ‘ubilo’, a nije bilo tako – pojasnio je Jureškin kako je lovio napadače po gradu Beneventu, koji je tek pedesetak kilometara udaljen od Napulja.

Malo ljudi bi krenulo u lov na trojicu?

- Ma, čim sam vidio kako su počeli bježat... Da su me htjeli ozbiljnije napasti mogli su me izvući iz automobila - skromno će Jureškin.

FILMSKA POTJERA

U svakom slučaju trebalo je za to hrabrosti. To je onda izgledalo kao filmska potjera?

- Bježali su automobilom, vidjeli su da ih pratim, ali sam ih uspio snimiti. Policija je poslije potvrdila kako su me pratili još od stadiona. Znali su tko sam bez obzira na naočale i kapu, ali očito su pitajući me igram li za klub samo tražili nekakvu potvrdu. Vozača automobila su uhvatili, ova druga dvojica su se sami predali. Sutra (u ponedjeljak, nap.a.) ću ići na policiju zbog identifikacije počinitelja – rekao nam je Jureškin koji je nakon što je sve procurilo u javnost dobio bezbroj poruka podrške prijatelja, kolega, znanim i neznanih.

Kakve su posljedice udarca?

- Malo su mi samo raskrvarili usnicu i to je to – rekao je hrvatski veznjak koji je u redove bivšeg prvoligaša, danas posljednje plasirane momčadi Serie B kojem prijeti treća liga, stigao pred tek nešto više od tri mjeseca i upisao je samo pet nastupa.

ISPALO JE RUŽNO

Što si ti skrivio, kratko si tu, a dan prije incidenta, u domaćem 1:3 porazu od konkurenta u borbi za ostanak SPAL-a, nisi igrao? Na kraju si platio buletu loših rezultata? Znam da su u tom dijelu Italije navijači temperamentni, ali ovo je previše...

- Naši navijači su inače super, bude zvižduka zbog loših rezultata jer treba se spasiti. Pretpostavljam da su navijači općenito ljuti na momčad, a ja sam se prvi našao na udaru. Razumijem da su navijači frustrirani, ljutnju, ali nije način ići tući nekoga. Razumio bih da su htjeli razgovarati o svemu, ovako je sve baš ispalo ružno.

U subotnjem domaćem susretu s jednom od najboljih momčadi lige Regginom Benevento je u drugom poluvremenu došao do izjednačenja i boda, završilo je 1:1. Sedamnaesto mjesto koje osigurala play off dvadesetom Beneventu sada bježi četiri boda, a petnaesto koje osigurava ostanak sedam.

- Pokazali smo da se možemo nositi i s najboljima. Čeka nas velika borba u zadnjih pet kola, ali jedna pobjeda sve može okrenuti. Mislim da se možemo izvući – uvjeren je Jureškin.

Linker
30. travanj 2024 20:45